Izjemna predstava, a Dončić ostaja rekorder

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je za las obdržal rekordni dosežek.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je moral zaradi poškodbe mečne mišice spremljati prvo tekmo Dallasa in Utaha s klopi, Jazz pa so slavili z 99:93 in tako teksaški zasedbi odvzeli prednost domačega parketa. Navijači in Slovenčevi soigralci zdaj upajo, da bo Ljubljančan lahko zaigral že na ponedeljkovem drugem obračunu.

Če Luka tokrat ni mogel stopiti na parket, pa so to na prvih tekmih tokratne končnice uspešno storili nekateri drugi mladi košarkarji, Dončić pa je za las obdržal rekord po številu doseženih točk ob debiju v NBA play-offu. Pred dvema letoma je namreč na svoji prvi tekmi v končnici LA Clippersom nasul 42 točk.

Tokrat je njegov rekord ogrozil član Minnesote Anthony Edwards, ki je v prvih treh četrtinah dvoboja z Memphisom dosegel 30 točk, na koncu pa se je ob svojem debiju v play-offu ustavil pri 36 točkah. Volkovi so zmagali s 130:117.

Poleg Dončića se lahko z boljšim dosežkom od 20-letnega košarkarja, ki je bil kot prvi izbran na naboru leta 2020, pohvalita le še John Williamson (38) in George Mikan (37), enako število točk (36) pa so dosegli še Kareem Abdul-Jabbar, Derrick Rose, Gary Brokaw in Julius Erving.

Še nikoli se v NBA sicer ni zgodilo, da bi dva igralca stara 22 ali manj let na isti dan v končnici dosegla 30 ali več točk. To je sinoči uspelo kar četverici. Edwards je zbral omenjenih 36 točk, še dve več pa je v svojo statistiko vpisal 21-letni član Philadelphie Tyrese Maxey, njegova ekipa je bila s 131:111 boljša od Toronta. Dvaindvajsetletni Ja Morant (Memphis) je ob porazu proti Minnesoti zabeležil 32 točk, prav tako 22-letni Jordan Poole pa je s 30. točkami izdatno pomagal moštvu Golden State Warriors do zmage nad Denverjem (123:107).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.