Izjemne vsote že prvi dan

Foto: EPA
Foto: EPA
Z današnjim dnem se je tudi uradno začel poletni prestopni rok. Najaktivnejši so sicer v zadnjem času pri Liverpoolu, kjer so v klub pripeljali že šestega nogometaša.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni prvoligaš Liverpool je svoje vrste okrepil z angleškim reprezentančnim branilcem Nathanielom Clynom, ki je nazadnje nosil dres Southamptona. Clyne je podpisal večletno pogodbo, angleški mediji pa poročajo, da je Southampton zanj dobil 12,5 milijona funtov (17,65 milijonov evrov).

"Takoj, ko je Liverpool pokazal zanimanje zame, sem bil vesel, želel sem si, da gre prestop skozi. Veselim se in upam, da me bo to vzpodbudilo do dobrih predstav," je dejal Clyne. Ta je bil član Southamptona od leta 2012, v tem času pa je zbral 94 nastopov.

Branilec je šesta okrepitev Liverpoola, pred tem so prišli že James Milner, Danny Ings, Adam Bogdan, Joe Gomez in Roberto Firmino. V dresu angleške reprezentance je Clyne sicer debitiral novembra lani proti Sloveniji.

Porto zapravljal, a vseeno zaslužil 15 milijonov

Še nekoliko več so bili za novo okrepitev pripravljeni odšteti pri enemu izmed trojice portugalskih velikanov. Francoski nogometaš Giannelli Imbula je tako zapustil Marseille in bo igralsko kariero nadaljeval pri Portu. V minuli sezoni drugouvrščena ekipa v portugalskem prvenstvu je za igralca sredine igrišča odštela 20 milijonov evrov, kar je drugi najdražji prestop v njeni zgodovini. Dva milijona več je pred sedmimi leti plačala za Brazilca Hulka.

A pri modro-belem klubu so dan vseeno sklenili v plusu. Kolumbijski nogometni napadalec Jackson Martinez je namreč iz Porta prestopil v  Atletico Madrid. Vrednost njegovega prestopa znaša 35 milijonov evrov, 28-letni Kolumbijec pa bo v madridskem moštvu zapolnil vrzel po odhodu Hrvata Maria Mandžukića v italijanski Juventus iz Torina za 19 milijonov evrov.

Martinez je bil v zadnjih treh sezonah najboljši strelec portugalskega prvenstva. "Cha Cha Cha", kot ljubkovalno imenujejo Južnoameričana, se je že pred časom dogovoril za prestop v italijanski AC Milan, a se je nato premislil.

Douglas Costa pri bavarskemu gigantu

Nemški prvak Bayern je sklenil pogodbo z brazilskim napadalnim vezistom Douglasom Costo, ki je doslej igral za Šahtar iz Donjecka. Vrednost prestopa je 30 milijonov evrov, pogodba pa velja pet let.

Brazilski nogometni reprezentant je že v torek uspešno opravil podroben zdravniški pregled, nemški prvakpa  je prestop uradno potrdil danes. Za prvi odmevnejši in večmilijonski prestop pred novo sezono so se odločili, ker bo Brazilec predvsem menjava za Francka Riberyja, ki je sicer nosilec igre bavarskega velikana, vendar ima pogosto težave s poškodbami. Pred Costo sta v klub sicer že prišla precej bolj neznana vezist Joshua Kimmich in vratar Sven Ulreich.

"Sanje so se mi uresničile. Veselim se, da se bom lahko predstavil v tako velikem klubu. Naredil bom vse, da bom izpolnil pričakovanja," je na predstavitvi dejal Costa. Brazilec je četrta najdražja okrepitev Bavarcev doslej, več so v Münchnu odšteli le za Javija Martineza (40 milijonov evrov), Maria Götzeja (37 milijonov) in Maria Gomeza (35 milijonov).

"Douglas Costa bo zelo dobro dopolnil naš igralski kader. Ima zelo dobro tehniko, je močan z levo nogo in še izjemno hiter," je prednosti nove okrepitve opisal direktor Bavarcev Matthias Sammer.

Za podaljšanje zvestobe svojemu klubu pa se je odločil branilec Andrea Ranocchia. Ta ostaja soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića pri italijanskem prvoligašu Interju, saj je 27-letni nogometaš podaljšal pogodbo še za štiri leta. Ranocchia ostaja pri nerazzurrih vsaj do leta 2019, je sporočil član serie A.

Do zdaj največji prestopi pred sezono 2015/16:

1. Jackson Martinez (Porto - Atletico Madrid): 35 milijonov
2. Paulo Dybala (Palermo - Juventus): 32
3. Danilo (Porto - Real Madrid): 31,5
4. Roberto Firmino (Hoffenheim - Liverpool): 30,85
5. Geoffrey Kondogbia (Monaco - Inter): 30
    Rodrigo (Benfica - Valencia): 30
    Douglas Costa (Šahtar - Bayern): 30
7. Memphis Depay (PSV - Manchester United): 27,5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.