Izjemni center izbral Luko in druščino ter zatajil Srbijo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Boban Marjanović je odgovoril na eno izmed najbolj nehvaležnih vprašanj.
Oglej si celoten članek

Pandemija koronavirusa si je podredila ves svet ter popolnoma ustavila skoraj vse športne dogodke. "Na čakanju" so tako tudi košarkaši, med drugim tudi izjemni srbski center ter soigralec našega Luke Dončića, 224 cm visoki Boban Marjanović.

Slednji se je nameraval odzvati klicu domovine ter se pridružiti srbski reprezentanci, katera bi se morala na turnirju v Beogradu boriti za uvrstitev na Olimpijske igre v Tokiu, a mu je koronavirus pokvaril načrte.

"Želel bi si, da se uvrstimo na Igre. To je eden največjih turnirjev na svetu. Ob odpovedi kvalifikacij sem bil zelo žalosten, toda naslednje leto bo nova priložnost. Najprej moramo zmagati korono, nato šele turnir v Beogradu in na koncu mogoče tudi Olimpijske igre," je situacijo ob prestavitvi kvalifikacijskih tekem pokomentiral center Dallasa.

Foto: EPA Boban Marjanović

Najvišji član Teličkov je nato še sestavil najboljšo postavo Srbije vseh časov, kamor je uvrstil Miloša Teodosića, Dejana Bodirogo, Predraga Danilovića, Nikolo Jokića ter Vlade Divaca.

"Moram uvrstiti Divca, ker je naš najboljši center ter zaradi vsega, kar je dal reprezentanci. Jokić je najboljši center na svetu ter moj dober prijatelj. V prvi postavi bi imel še Bodirogo ter Danilovića. Izmed svojih soigralcev iz reprezentance pa bi poleg članov idealne začetne postave Teodosića in Jokića izbral še Stefana Birčevića, ki je izjemen borec, ki vedno igra s srcem. Vzel bi še Bogdana Bogdanovića in Nikolo Kalinića," je svojo izbiro pojasnil Marjanović.

Za konec pogovora o srbski reprezentanci pa je centra Teličkov iz Dallasa čakalo še nehvaležno vprašanje... Kaj ima prednost? NBA prstan, ali zlata olimpijska medalja s Srbijo?

Foto: Epa Boban Marjanović

"Težko vprašanje. S Srbijo sem že bil drugi na Eurobasketu, tako da bi izbral NBA prstan. Nič pa ne bi imel proti, če bi osvojil tudi zlato medaljo z reprezentanco," je Marjanović dal prednost našemu Dončiću ter klubskim soigralcem. Srebro je sicer osvojil leta 2017, potem ko je morala Srbija v finalu priznati premoč Sloveniji.

Prav tako se lahko pohvali z dvema zlatima medaljama iz mlajših selekcij. Leta 2008 je postal evropski prvak v konkurenci do 20 let, medtem ko je leto prej postal celo svetovni prvak v konkurenci do 19 let, pri čemer je Srbija izločila tudi "nepremagljivo" reprezentanco ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:17 23. April 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.