Izjemni Slovenec do najboljše slovenske uvrstitve v zgodovini

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jorgić z novo najboljšo uvrstitvijo na lestvici ITTF.
Oglej si celoten članek

Slovenec Darko Jorgić je na najnovejši lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) pridobil eno mesto in je 22., kar pomeni, da je še izboljšal najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini.

Jorgić, ki je bil pred tem 23., še pred tem pa si je s 25. mestom delil najboljšo slovensko uvrstitev z Bojanom Tokićem, je pred dnevi na svetovnem prvenstvu v Houstonu prvič v karieri prišel v osmino finala.

Foto: Epa Darko Jorgič

Triindvajsetletni Hrastničan, ki je sedmi med Evropejci, ima po novem 4717 točk, sicer pa na prvih osmih mestih ni prišlo do sprememb v primerjavi s prejšnjim mesecem.

Še naprej vodi Kitajec Fan Zhendong z 12.645 točkami, najboljši Evropejec pa je Nemec ukrajinskega rodu Dimitrij Ovčarov (6968) na devetem mestu, deseterico pa zaključuje še en Nemec Timo Boll (6718).

Tokić je po novem 68., Deni Kožul je 107., med najboljšimi 500 igralci pa sta od Slovencev še Peter Hribar (298.) in Tilen Cvetko (458.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.