Izkušeni slovenski branilec se vrača v Domžale

Foto: Profimedia Branko Ilić
Branko Ilić je zdomžalami podpisal enoletno pogodbo.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale se je za naslednjo sezono okrepil z izkušenim branilcem, nekdanjim slovenskim reprezentantom, Brankom Ilićem. Nazadnje je nosil dres danskega Vejleja, z Domžalami, za katere je že igral v sezoni 2006/07, pa je podpisal enoletno pogodbo.

Ilić je domžalski dres nosil že v šampionski sezoni 2006/07 in z ekipo osvojil naslov državnih prvakov. Dobri nastopi v omenjeni sezoni so mu zagotovili prestop v španski Betis, od tam pa ga je pot vodila še v ruski ekipi Moskvo in Lokomotiv Moskva, ciprski Anorthosis, izraelski Hapoel Tel Aviv, srbski Partizan, kazahstansko Astano, japonsko Urawo, ljubljansko Olimpijo in danski Vejle.

"Z Brankom smo bili v kontaktih že pozimi, a finančno nismo mogli konkurirati ponudbi iz Danske. Zdaj se je položaj spremenil, Branko si je zaželel vrniti domov in izjemno veseli smo, da bo bogato športno zgodbo ponovno pisal v rumenem dresu, v katerem mu je uspel največji preskok v karieri, saj je se preko NK Domžale prebil tako v državno reprezentanco, kot v la ligo. Verjamem, da lahko z bogatimi izkušnjami tako iz domačih zelenic, kot iz tujine, skupaj z ostalimi izkušenejšimi igralci to ekipo pripravi na največje in najpomembnejše tekme, ki nas takoj čakajo v Evropi. Obenem smo prepričani, da lahko v našo igro prinese konstantnost, ki nam je v preteklosti manjkala za preboj na domači sceni," je ob podpisu pogodbe z Iličem dejal športni direktor Matej Oražem.

"Veselim se vrnitve v Domžale. Od mojega zadnjega nastopa za klub je sicer minilo že nekaj časa, vendar sem vsa leta spremljal ekipo, zato vem, kaj se tukaj dogaja in kako kvalitetno delo opravljajo. Ekipa bo tudi letos ciljala visoko v vseh tekmovanjih, v katerih bo nastopila, in prepričan sem, da lahko k moštvu s svojimi izkušnjami doprinesem veliko nogometnega znanja," je ob pridružitvi Domžalam dejal 36-letni osrednji branilec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.