Izmazal se je brez kazni

Foto: EPA
Foto: EPA
Afera zdaj že nekdanjega angleškega nogometnega selektorja Sama Allardycea, ki se je moral septembra zaradi vpletenosti v poskus podkupovanja posloviti s tega mesta, ne bo dobila še policijskega epiloga.
Oglej si celoten članek

Londonska policija je sicer uvedla preiskavo, a Sam Allardyce se ni znašel v njej kot preiskovanec. Nekdanji angleški selektor je septembra po vsega 67 dneh tik pred tekmo s Slovenijo dobil odpoved angleške zveze. 

Usodno za njegovo službo je bilo razkritje časnika Daily Telegraph, kjer so selektorja ujeli pri pripravljenosti za urejanje dogovarjanja prestopov igralcev z lažnim konzorcijem iz Daljnega vzhoda, posneli pa so tudi njegove izjave, v katerih je sramotil svojega predhodnika Roya Hodgsona.

Allardyce je prevzel angleško vrsto po letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, kjer je Anglija izpadla v osmini finala. Kot selektor je Anglijo vodil le na eni tekmi, in sicer ob zmagi z 1:0 na gostovanju na Slovaškem v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Prepričan v nov vzpon

Londonska policija je danes zaradi navedb časnika sprožila preiskavo o podkupninah, vendar se nekdanji selektor reprezentance ni znašel v njej.

"Vesel sem potrditve londonske policije, da nisem del preiskave. Prepričan sem bil v takšen razplet, saj ni bilo nobenih dokazov. Pričakujem, da bo tudi nogometna zveza zdaj zadevo hitro končala," je v izjavi sporočil Allardyce.

Dodal je, da je bila služba selektorja kljub neslavnemu koncu zanj eno najboljših poklicnih poglavij v življenju, po današnjem policijskem razpletu pa je prepričan, da se bo njegova kariera trenerja spet dvignila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.