"Izpolnile so se otroške sanje"

Foto: Žurnal24
Jan Muršak je v noči na torek postal drugi Slovenec, ki je nastopil v ligi NHL, najmočnejši hokejski ligi na svetu. Po debiju za Detroit Red Wings je Muršak ekskluzivno spregovoril za zurnal24.si.
Oglej si celoten članek
Da, menim, da je to največji uspeh v moji karieri, ker se ti to ne zgodi vsak dan.
Jan Muršak

Leta 2006 je Anže Kopitar postal prvi Slovenec, ki se je lahko pohvalil z nastopom na uradni tekmi lige NHL. Najboljši slovenski hokejist vseh časov še danes zelo uspešno igra v dresu Los Angeles Kings in vztrajno trese mreže nasprotnikov. V noči na torek pa smo ljubitelji najhitrejše moštvene igre na svetu dočakali še drugega Slovenca z nastopom v ligi NHL. V dresu Detroit Red Wings je slast igranja v najboljši hokejski ligi na svetu okusil Mariborčan Jan Muršak. Proti Coloradu je igral slabih sedem minut in se veselil zmage s 4:3. Slovenski reprezentant je medtem odigral že svojo drugo tekmo med elito, pogovor pa je potekal po njegovem prvem nastopu.

Vaši občutki po prvih odigranih minutah v najmočnejši ligi na svetu?
Občutki so res neverjetni, težko jih je opisati. Menim, da vsega pravzaprav še ne dojemam dobro in bo vse še prišlo za menoj. Ko sem prejel novico, da bom zaigral, so se izpolnile moje otroške sanje. Telo mi je trepetalo še kakšno uro.

Je nastop v ligi NHL največji uspeh v vaši karieri?
Da, menim, da je to največji uspeh v moji karieri, ker se ti to ne zgodi vsak dan.

Kakšna je razlika med ligama AHL, kjer ste igrali doslej, in NHL?
Predvsem v tem, da so vsi igralci na vseh področjih za raven ali dve boljši. Še zlasti so pametnejši in telesno močnejši. Vse se odvija hitreje in ni časa za razmišljanje.

Kaj vam je po prvem nastopu proti Coloradu dejal trener Detroita Mike Babcock?
Dejal mi je, da sem igral dobro. Čeprav nisem dobil veliko igralnega časa, sem maksimalno izkoristil priložnost, ko sem bil na ledu. Upam, da mi bo trener v naslednjih dvobojih bolj zaupal in bom tako lahko pokazal, kaj znam.

Foto: Žurnal24

V moštvo ste se uvrstili zaradi številnih poškodb. Se boste po vrnitvi poškodovanih igralcev morali vrniti k moštvu Grand Rapids Griffins?
Pri Rdečih krilih je zdaj kar nekaj poškodovanih igralcev. Manjkajo Danny Cleary, Pavel Dacjuk, Mike Modano. Za zdaj ne vem, kako dolgo bom ostal v Detroitu, saj vse poteka iz dneva v dan, veliko pa bo odvisno tudi od mojih predstav. Seveda si želim ostati čim dlje. Upam, da bom zbral še kar nekaj nastopov v dresu Rdečih kril. 

Občutki so res neverjetni, težko jih je opisati. Menim, da vsega pravzaprav še ne dojemam dobro in bo vse še prišlo za menoj. Ko sem prejel novico, da bom zaigral, so se izpolnile moje otroške sanje. Telo mi je trepetalo še kakšno uro.
Jan Muršak

Kako je zdaj z reprezentanco? Prevzel jo je Matjaž Kopitar ...
Tega sem zelo vesel. V mlajših selekcijah me je treniral v Mariboru. Je dober trener, ki ga igralci spoštujejo. Upam, da se bo reprezentanci pod njegovim vodstvom uspelo obdržati v A-skupini.

Kako ste se razumeli s prejšnjim selektorjem?

O Johnu Harringtonu imam visoko mnenje. Imela sva zelo dober odnos v času svetovnega prvenstva Divizije I v Ljubljani.

Boste zaigrali na svetovnem prvenstvu skupine A na Slovaškem?
Vse bo odvisno od tega, ali mi bo to dovolil Detroit. Morda bom v končnici lige AHL moral igrati za Griffins. V nasprotnem primeru bom z velikim veseljem pomagal reprezentanci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.