Ja, tudi Urugvaj je le remiziral

Foto: EPA copa america urugvaj peru Foto: EPA copa america urugvaj peru Foto: EPA copa america urugvaj peru Foto: EPA copa america urugvaj peru Foto: EPA copa america mehika čile Foto: Reuters copa america čile navijači Foto: EPA copa america mehika čile Foto: Reuters copa america čile Foto: EPA copa america mehika čile Foto: EPA copa america mehika čile
Po Argentini in Braziliji je na uvodni tekmi Cope Américe, nogometnega prvenstva Južne Amerike, remizirala še reprezentanca Urugvaja. Na tekmi skupine C so s Perujem igrali 1:1. Na drugi tekmi večera je Čile z 2:1 premagal oslabljeno Mehiko.
Oglej si celoten članek

Odigrano je prvo kolo Cope Américe, kar štiri od šestih tekem pa so se končale z neodločenim rezultatom. Remizirale so vse tri glavne favoritinje: Argentina z Bolivijo v skupini A (1:1), Brazilija z Venezuelo v skupini B (0:0) in zdaj še Urugvaj s Perujem v skupini C (1:1). "Izenačenost je realnost modernega nogometa. Pred prvenstvom se je govorilo o favoritih, kot da bi bile tekme odločene, še preden so se odigrale. Mi v to ne verjamemo," je dejal urugvajski selektor Oscar Tabarez.

Glavna aduta polfinalistov zadnjega svetovnega prvenstva naj bi bila Diego Forlan in Luis Suarez, a na tekmi prvega kola skupine C so prvi zadeli Perujci. Michael Guevara je spektakularno podal v srce urugvajske obrambe, kjer sta centralna branilca obstala, češ da gre za prepovedan položaj Paola Guerrera. A sodnik ni pokazal zastavice in Guerrero je preigral tekmečevega vratarja ter zadel za 1:0. Do izenačenja je prišlo v zaključku prvega polčasa, ko je tik pred sodnikovim žvižgom po podaji Nicolasa Lodeira zadel član Liverpoola, Suarez. To je bil tudi končni izid tekme.

Nekaj ur kasneje je favorizirani Čile proti oslabljeni reprezentanci Mehike (osem igralcev je bilo suspendiranih zaradi neprimernega vedenja, največji zvezdniki pa so nastopali na prvenstvu Severne in Srednje Amerike) hitro zaostajal z 0:1. Z glavo je vratarja Claudia Brava premagal Nestor Araujo. Čilenci so izenačili šele v 67. minuti, ko je rezervist Esteban Paredes zadel po zmagi v kazenskem prostoru. Šest minut kasneje je po izvajanju kota z glavo gol tekme dosegel Arturo Vidal. Norija na stadionu v San Juanu je bila nepopisna, saj je prek Andov na tekmo prišlo okoli 15 tisoč Čilencev.

Copa América, 1. kolo:

Skupina C

Urugvaj : Peru 1:1 (1:1)
Suarez (45); Guerrero (24)

Čile : Mehika 2:1 (0:1)
Paredes (67), Vidal (73); Araujo (41)

Lestvica: 1. Čile 3 točke, 2. Peru 1, 3. Urugvaj 1, 4. Mehika 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.