Jagoda dal podpis na pogodbo

Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik bo letos eden najpomembnejših členov Union Olimpije. (Foto: Saša
Nekaj dni se že ve, od danes pa je tudi črno na belem. Goran Jagodnik bo v naslednji klubski sezoni igral za Union Olimpijo. "Računamo na njegove bogate izkušnje," je dejal trener Jure Zdovc.
Oglej si celoten članek
Za reprezentanco je Goran Jagodnik nastopal na petih prvenstvih stare celine, in sicer najprej na EP 1997, EP 1999 in EP 2001. Kasneje ga je selektor Aleš Pipan znova vpoklical v reprezentanco Slovenije za EP 2007. Na naslednjem turnirju, EP 2009, je pod trenerjem Zdovcem nastopil še enkrat in se veselil največjega dosežka slovenske reprezentančne košarke – četrtega mesta.

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Jagodnik, ki bo za izbrano vrsto igral na svetovnem prvenstvu v košarki v Turčiji, bo naslednjo sezono igral za klub iz prestolnice Slovenije Union Olimpijo, so potrdili v klubu. Trener Jure Zdovc je z novo okrepitvijo zelo zadovoljen: "Jagodnik je še vedno pomemben člen slovenske reprezentance, kar samo po sebi govori o njegovi volji in pripravljenosti. Dobro ga poznamo in vemo, kaj smo z njegovim prihodom pridobili. Računamo na njegove bogate izkušnje, s svojimi delovnimi navadami pa bo Goran tudi odličen zgled mlajšim igralcem." Priljubljeni Jagoda bo zeleno-beli dres nosil eno sezono.

Reprezentančni veteran, 36-letni izkušeni krilni igralec, si je ime ustvaril predvsem z odličnimi igrami za poljski Prokom. Nazadnje je Jagodnik nastopal za Hemofarm iz Vršča, kjer je v ligi NLB dosegal povprečno 12,5 točke in 3,8 skoka na tekmo. Novim soigralcem se bo pridružil takoj po končanih obveznostih v izbrani vrsti. Jagodnik je v svoji dolgoletni karieri zamenjal celo vrsto klubov po vsej Evropi. Tako se je kalil v klubih KK Koper, Kovinotehna Polzela, v Turčiji za Türk Telekom, Kolejliler, švicarski Olympique Lozana, v Poljski za Anwil Wloclawek Lokomotiva Mineralnie Vody, Prokom Trefl, v Rusiji za Dinamo Moscow Region, Legea Scafati in v Srbiji za Hemofarm Vršac, nato je sledila še selitev na Češko, kjer je v sezoni 2008/2009 nastopal za ekipo Nymburka, s katero je osvojil vse domače lovorike. Na začetku sezone 2009/2010 je za dober mesec okrepil ekipo s Polzele, potem pa se je v oktobru spet pridružil ekipi Hemofarma. Igral je v finalu srbskega državnega prvenstva, nastopil pa je tudi v polfinalu jadranske lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.