Jagodnik: "Ne vem, česa se bojimo!"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Po težko dobljeni tekmi z Ukrajino smo se pogovarjali z Goranom Jagodnikom. Ta je po dveh zmagah zadovoljen z izkupičkom, a vseeno meni, da je treba nekaj reči v igri spremeniti. "Kar nehali smo igrati in le čakali, da se dvoboj konča. Tega si ne smemo dovoliti," je bil jasen najstarejši košarkar letošnje selekcije Božidarja Maljkovića.
Oglej si celoten članek

Težko ste si priigrali zmago, med tekmo pa je že kazalo popolnoma drugače.
Dvoboj smo kontrolirali več kot 30 minut. Izpolnjevali smo tisto, kar smo se dogovorili. Igrali smo agresivno, imeli smo dober skok pod obema obročema. Potem pa se je vse skupaj preprosto ustavilo. V obrambi so postavili cono in nas malo umrtvili. Mi smo pa kar nehali igrati in le čakali, da se dvoboj konča. Tega si ne smemo dovoliti. Nazadnje smo iz razlike plus 20 za nas morali reševati tekmo z dvema prostima metoma.

A navsezadnje ste prvi tekmi tega prvenstva le dobili.
Tako je. Najbolj pomembne so seveda zmage. Z našo igro na obeh tekmah smo lahko zadovoljni le na trenutke, drugače pa ne vem, kaj bi dejal. Treba bo nekaj spremeniti. V glavnem nam ne gre proti coni. Kot da imeli neko blokado v glavi. Zgrešimo dva ali tri mete, nato pa si žogo le še podajamo, kot bi igrali rokomet. Ne vem, česa se bojimo.

Je prisoten kakšen pritisk, morda breme kolajne?
Ne vem. Menim, da smo dali že dosti takšnih tekmovanj skozi. Nobenega bremena ne čutimo. Poznamo svojo kakovost, to pa moramo le še pokazati na igrišču. Na trenutke sicer delujemo dobro.

Kako prav vam bo prišel dan odmora?
Verjamem, da bomo delali na tem, kar nam povzroča največje težave. Se pravi na tekmečevi conski obrambi. Na vseh pripravljalnih tekmah ni kazalo, da bi bila lahko ta ne vem kako velik problem. Zdaj pa je kar naenkrat prišlo do tega. Ne vem, če je to kaj psihološkega. Vsi smo dovolj izkušeni, da se nam to ne bi smelo dogajati.

Naslednji tekmec je Gruzija. Vem, da ste si nekaj zadnjih minut njihove tekme proti Rusiji tudi ogledali.
Gruzijci igrajo z dosti energije. Pozna se, da so izjemno motivirani. To je njihovo prvo večje tekmovanje. Poznajo nas kar dobro, saj je kar nekaj njihovih igralcev igralo v Sloveniji. Verjamem, da bomo proti njim pokazali pravi obraz. Da bomo odigrali vseh 40 minut dvoboja in ne le 30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:24 2. September 2011.

    ...dvajset minut igrajo fenomenalno, potem pa izgleda kot da je druga reprezentanca....popoln padec....enako igro so kazali v pripravljalnih tekmah....upam, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.