Jagru ustreza domača kuhinja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Jaromir Jagr se je z novima dvema zadetkoma utrdil na tretjem mestu strelcev v zgodovini lige NHL.
Oglej si celoten članek

V ligi NHL se je na tekmi med Florido in Ottawo izkazal češki veteran Jaromir Jagr, ki je k zmagi floridske ekipe s 6:2 prispeval dva zadetka. Vincent Trocheck pa je dodal gol in tri podaje.

"Očitno je domača kuhinja tista, ki mu ustreza. Nekajkrat se je res izkazal," je Jagra pohvalil trener Gerard Gallant, pri tem pa namignil na podatek, da je Jagr 17 od svojih 23 golov v sezoni dosegel na domačih tekmah. Jagr je dosegel svojo 1852. in 1853. točko v ligi NHL. Čeh, ki je nekaj sezon izpustil zaradi igranja v ligi KHL, je sicer pred dnevi na večni lestvici prehitel legendarnega Gordieja Howa (1850 točk), od drugega Marka Messierja (1887) pa ga zdaj  loči le še 34 točk. Wayne Gretzky bo tudi za Jagra ostal nedosegljiv, češki veteran pa lahko kmalu postane drugi, ki bo za izjemnim Kanadčanom zaostal za manj kot 1000 točk. 'The Great One' je v svoji karieri na 1.487 tekmah zbral  2.857 točk (894 golov in 1963 podaj).

P. K. Subban na nosilih z ledu

Hokejisti so sicer tri od šestih tekem četrtkovega večera končali z izidom 3:2. Carolina je po podaljšku premagala Boston, Montreal Canadiens in Detroit Red Wings pa že v rednem delu Buffalo oziroma Winnipeg.

Zmago Montreala pa je zasenčila poškodba branilca Pernella Karla Subbana, ki ga je ob eni od akcij nesrečno v glavo zadel soigralec Aleksej Jemelin. Subban je obležal na ledu, po desetminutni pomoči zdravniškega osebja so ga na nosilih odpeljali iz dvorane. Po prvih informacijah iz kluba pa ne gre za hujše poškodbe.

"Grozljivo je, ko na ledu vidiš toliko trenerjev in zdravnikov. Nihče ni vedel, kaj se je zgodilo. Pozneje pa ni bilo lahko igrati," je dejal kapetan domače ekipe Max Pacioretty. Subban je sicer imel v klubu rekord po številu zaporednih nastopov, zbral jih je 273, nazadnje je tekmo izpustil januarja 2013.

New Jersey je s 3:0 premagal San Jose, imel pa je dva junaka. Vratar Keith Kinkaid, menjava za poškodovanega Coryja Schneiderja, je drugič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno, zbral je 30 obramb, Travis Zajac pa je dosegel dva zadetka.

Moštvo edinega slovenskega člana lige NHL Anžeta Kopitarja je bilo prosto, spet bo igralo v soboto, ko bodo Kralji gostili New Jersey.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.