Fak napredoval po lestvici navzgor

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak se je na zasledovalni tekmi v Anterselvi zavihtel na 15. mesto.
Oglej si celoten članek

Norvežan Johannes Thingnes Boe je zmagovalec tudi 12,5 km dolge zasledovalne biatlonske preizkušnje svetovnega pokala v italijanski Anterselvi. Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je z le enim zgrešenim strelom in zaostankom 2:58,8 minute končal na 15. mestu, s čimer je pridobil 14 mest s petkovega sprinta.

Petkov sprint, ki ga je prav tako dobil Boe, je Fak končal na 29. mestu, danes pa je to uvrstitev izboljšal. Brezhibno je streljal vse do svojega četrtega oziroma zadnjega streljanja, ko je stoje zgrešil svoj 18. strel na tekmi.

"Nekaj mest sem napredoval in s tem sem lahko zadovoljen. Vseeno se še ne počutim najbolje in sedaj upam, da bom čim hitreje odpravil težave, ki jih imam, in se nato lotil treninga za svetovno prvenstvo. Takšne tekme ti dajo neko potrditev, da zmoreš, da lahko napreduješ, če si zbran. Škoda le enega strela, morda sem bil pri njem malce neučakan. Upam, da tudi to izboljšam, da bom na SP še bolj sproščen in zanesljiv," je za Smučarsko zvezo Slovenije svoj nastop ocenil Fak.

Drugi najboljši Slovenec danes je bil Miha Dovžan, ki je zgrešil dvakrat, a vseeno pridobil šest mest in končal na 32. mestu (+4:12,6).

"Še ena dobra tekma zame. Leže sem res imel dober položaj in sem streljal zelo dobro. Stoje sem se malo boril in na koncu moral v dva kazenska kroga, kar je kar dobro. Tekaško sem se na progi boril, malo mi je še zmanjkalo, a sem zadovoljen z napredkom," je dejal Dovžan.

Še en strel več je zgrešil Alex Cisar, ki pa je nekaj mest po padcu izgubil in na koncu za las na 41. mestu (+4:44,8) ostal brez točk za svetovni pokal.

"Za menoj je ponesrečena tekma. Škoda, ker sem padel sredi dolgega spusta in potem izgubil kar nekaj mest. Nekako nisem našel pravega ritma do zadnjega streljanja. Žal sem rahlo poškodoval tudi puškino kopito in je bilo resnično izziv streljati. Vseeno je nekaj pozitivnega, saj sem se tekaško dobro počutil," pa je za SZS povedal Cisar.

Foto: Epa Johannes Thingnes Boe Boe je kljub dvema zgrešenima streloma s prednostjo 40,2 sekunde slavil pred rojakom Sturlo Holmom Laegreidom, ki je danes edini zadel vseh 20 strelov. Na tretjem mestu je z malo več kot minuto zaostanka končal švedski biatlonec Martin Ponsiluoma, ki je tako kot Boe zgrešil dvakrat. Za 29-letnega Norvežana je to enajsta zmaga v sezoni.

V nedeljo bosta v Anterselvi na sporedu še obe ekipni tekmi. Ženska štafeta 4 x 6 km se bo začela ob 11.45, moška 4 x 7,5 km pa ob 14.30.

Izidi:
- moški, zasledovanje, 12,5 km:
 1. Johannes Thingnes Boe (Nor)         31:24,4 (2)
 2. Sturla Holm Laegreid (Nor)           + 40,2 (0)
 3. Martin Ponsiluoma (Šve)              1:02,1 (2)
 4. Roman Rees (Nem)                     1:34,3 (1)
 5. Johannes Dale (Nor)                  2:00,8 (1)
 6. Vetle Sjaastad Christiansen (Nor)    2:17,8 (4)
...
15. Jakov Fak (Slo)                      2:58,2 (1)
32. Miha Dovžan (Slo)                    4:12,6 (2)
41. Alex Cisar (Slo)                     4:44,8 (3)
...

- svetovni pokal, skupno (14):
 1. Johannes Thingnes Boe (Nor)           1139 točk
 2. Sturla Holm Laegreid (Nor)             920
 3. Vetle Sjastad Christiansen (Nor)       588
 4. Quentin Fillon Maillet (Fra)           483
 5. Martin Ponsiluoma (Šve)                467
 6. Johannes Dale (Nor)                    460
...
17. Jakov Fak (Slo)                        326
41. Miha Dovžan (Slo)                       63
45. Alex Cisar (Slo)                        53
56. Anton Vidmar (Slo)                      27
72. Lovro Planko (Slo)                      10
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.