James delni lastnik Liverpoola

Foto: Žurnal24 LeBron James je zaplul še v nogometne vode. (Foto: Reuters)
Morda se sliši rahlo neverjeto, a je res: NBA-zvezdnik LeBron James je postal lastnik manjšinskega dela nogometnega kluba Liverpool. Zdi se, da ima sodelovanje predvsem promocijske cilje.
Oglej si celoten članek

LeBron James, ki je bil dvakrat izbran za najkoristnejšega igralca lige NBA, je pravzaprav sam po sebi blagovna znamka in zelo zanimiv za takšne ali drugačne poslovne projekte. Košarkar ekipe Miami Heat je zakorakal tudi v svet evropskega nogometa, sicer ne dobesedno, saj na zelenicah ne bo igral, temveč je podpisal marketinško pogodbo s podjetjem Fenway Sports Marketing (FSM). Gre za hčerinsko družbo skupino Fenway Sports Group, ki ima v lasti Liverpool in sloviti ameriški baseball klub Boston Red Sox. Za protiuslugo je James dobil tudi nekaj delnic angleškega kluba s stadiona na Anfieldu, je potrdil prvi mož FSM Sam Kennedy.

"Liverpool je eden najpomembnejših klubov v vseh športih in zelo sem počaščen, da sem povezan s to neverjetno organizacijo. In ko pogledam, kaj vse je Liverpool doslej osvojil ..., kar osemnajst naslovov prvaka. Tudi sam bi rad dosegel nekaj, kar imajo pri Liverpoolu," je dejal 26-letni James, od katerega si v Liverpoolu obetajo boljšo prepoznavnost v ZDA. Obojim pa je cilj tudi prodor na azijske trge.

"Ne zanima nas toliko njegov talent in predstave na igrišču kot njegova podoba v javnosti," je povedal Tom Werner, predstavnik družbe FSG (Fenway Sports Group), lastnika Liverpoola: "Verjamemo, da lahko odpremo kaka vrata LeBronu in LeBron nam."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.