Jan Močnik podpisal z Olimpijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Union Olimpija je v svoje vrste danes dodala slovenskega organizatorja igre Jana Močnika, ki je zeleno-beli dres nosil že v drugem delu lanske sezone, pred tem pa v sezoni 2007/2008. Jan Močnik, ki že nekaj časa trenira z Unionom Olimpijo, je s klubom sklenil enoletno pogodbo.
Oglej si celoten članek

Jan Močnik je svojo športno pot začel v Novi Gorici, nato pa se je preselil v Kraški Zidar iz Sežane. V tem klubu je ostal vse do začetka sezone 2006/2007, ko se je spet vrnil v Novo Gorico. Nato je sledil prestop v ljubljansko Union Olimpijo, kjer je osvojil naslova prvaka slovenske lige, igral pa je tudi v polfinalu Lige ABA. V Ljubljani je ostal zgolj eno sezono, potem pa je prestopil v poljski PGB Basket Poznan ter kasneje v Postojno.

"Jana dobro poznamo. Lani se je v decembru priključil ekipi in nam uspešno pomagal na mnogih tekmah. Njegove delovne navade so odlične, kar dokazuje na naših treningih že nekaj časa. Fant se dobro vklaplja v ekipo in verjamem, da nam bo s svojim znanjem lahko pomagal tudi letos. V klubu poskušamo stroške ekipe zadržati v okvirih dogovorjenega, lovimo tudi kvoto sedmih slovenskih igralcev, ki jih nujno potrebujemo za nastopanje v tekmovanjih pod okriljem KZS," je povedal Sašo Filipovski.

V sezoni 2009/2010 je igral v drugi italijanski ligi za Snaidero iz Vidma. V svoji reprezentančni karieri je bil Močnik član vseh mladinskih selekcij Slovenije. Blestel je predvsem na U20 evropskem prvenstvu v domači Novi Gorici, kjer je v povprečju za Slovenijo dosegal 9 točk in 5 podaj na tekmo. Pred sezono 2011/2012 se je že pripravljal z Unionom Olimpijo, v decembru 2011 pa je tudi podpisal pogodbo do konca sezone. V tej sezoni je Močnik dosegal v povprečju 7,4 točke in 2,8 podaje v Ligi ABA ter 5,8 točke in 2,3 podaje v Ligi Telemach. V Evroligi je odigral dve tekmi in v povprečju dosegal 7 točk in 3 podaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.