Janežič prvič pod 45 sekundami, Usain Bolt ležerno do zmage

Foto: EPA Luka Janežič.
Foto: EPA Luka Janežič.
Luka Janežič je na mitingu diamantne lige v Monte Carlu prvič tekel pod mejo 45 sekund. Maruša Černjul je osvojila četrto mesto v skoku v višino.
Oglej si celoten članek

Evropski prvak do 23 let Luka Janežič je na atletski diamantni ligi, ki poteka v Monaku, v teku na 400 m zasedel šesto mesto in s časom 44,84 sekunde v izjemni svetovni konkurenci izboljšal svoj slovenski rekord; 45,07 je tekel 13. avgusta lani v polfinalu na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Z rekordom mitinga, 43,73, je zmagal svetovni rekorder, olimpijski in svetovni prvak Wayde van Niekerk iz Južnoafriške republike.

Bolt ostal nepremagljiv

Maruša Černjul, druga slovenska predstavnica, je v skoku v višino delila četrto mesto, vendar je z 1,85 m za devet centimetrov zaostala za normo za svetovno prvenstvo avgusta v Londonu.

Jamajški super zvezdnik Usain Bolt je na atletski diamantni ligi v Monaku zmagal na 100 m; 9,95 sekunde so mu zabeležili na zadnji tekmi pred avgustovskim svetovnim prvenstvom v Londonu, kjer bo končal svojo izjemno športno pot.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.