Janković bi za Tivoli 3,9 milijona več

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ljubljanski mestni svetniki bodo danes obravnavali predlog sklepa o spremembi vrednosti projekta obnove športne dvorane Tivoli. Župan Mestne občine Ljubljana predlaga, da se sredstva za obnovo povečajo za 3,9 milijona evrov, pridobili pa bi jih v okviru razporeditev sredstev v proračunu občine.
Oglej si celoten članek

Kot izhaja iz predlaganega sklepa za današnjo nujno sejo, je bilo za obnovo športne dvorane Tivoli sprva v proračunu občine predvidenega 5,3 milijona evrov (z DDV), zdaj pa Janković predlaga, da se sredstva povišajo na 9,2 milijona evrov (z DDV).

Denar bodo črpali iz proračuna občine, in sicer z prerazporeditvijo sredstev. Dobrih 588.000 evrov nameravajo odvzeti Muzeju športa, 2,68 milijona evrov večnamenski športni dvorani Stožice in slabih 581.000 evrov kopališču Kolezija.

Na razpis se je prijavilo sedem družb

MOL je 25. marca izvedla javno naročilo za obnovo dvorane, na pogajanjih 15. aprila je bila dosežena najnižja vrednost ponudbe 7,86 milijona evrov (brez DDV). Na podlagi analize ponudb in po zaključenih pogajanjih pa je strokovna komisija občini predlagala, naj se naročilo ne odda po tem postopku, zato so izvedli novo javno naročilo.

Po poročanju časopisa Dnevnik se je na razpis prijavilo sedem družb. V sredo so potekala tudi pogajanja, na katerih je sodelovalo pet ponudnikov. Kot danes navaja omenjeni časnik, je najboljšo ponudbo dala družba Zir. Iz gradiv za sejo pa je razvidno, da je bila dosežena najnižja pogodbena vrednost v višini 7,4 milijona evrov (brez DDV).

Predviden rok za začetek obnovitvenih del Hale Tivoli je 11. maj, rok za ureditev dvorane po pogodbi pa je 15. avgust.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:40 7. Avgust 2013.

    Hja,je treba plačat pufe sinčkove in svoje, a ne.............

  • 10:30 25. April 2013.

    Jankovič vrača podpornikom: Štepanjcem in Fužincem za 99% podporo sežigalnico, Vevčanom za 70% podporo Papir servis. Prav vam je, hahahahaha, …

  • 10:25 25. April 2013.

    So vseslovenski vstajniki na dopustu?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.