Jansrud spet pred tekmeci, Kosi 22.

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni.
Oglej si celoten članek

Za Norvežanom je še najnanj zaostal domačin Dominik Paris (+ 0,46), tretje mesto pa je pripadlo Avstrijcu Hannesu Reicheltu (+ 0,54). Točke je osvojil le najmlajši Slovenec na startu. Klemen Kosi je bil z zaostankom 1,60 sekunde 22., Rok Perko pa 32.

Triindvajsetletni Mariborčan Kosi je tako prekinil rezultatski post slovenske moške ekipe za hitre discipline z najboljšim osebnim dosežkom v superveleslalomu in svojimi prvimi devetimi točkami v tej disciplini. Kosi je bil pred tem dvakrat v točkah v Wengnu v superkombinaciji, v kateri je s 14. mestom januarja 2013 osvojil za zdaj najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Tik pod robom dobitnikov točk je pristal drugi Slovenec na startu Perko, ki je bil za prve točke v sezoni tako kot na petkovem smuku malenkost prepočasen. Perko je zaostal 1,94 sekunde, od trideseterice, ki dobijo točke v svetovnem pokalu, pa ga je ločilo devet stotink sekunde.

Karavana se bo preselila v bližnjo Alto Badio, kjer bo v nedeljo na sporedu veleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.