Jansrudu prvi mali globus, Kline 20.

Foto: EPA
Foto: EPA
Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma v Kvitfjellu. Norvežan si je z zmago predčasno že pred finalom v Meribelu zagotovil prvi mali kristalni globus za zmago v tej disciplini.
Oglej si celoten članek

Najboljši Slovenec je bil tokrat Boštjan Kline, ki se je iz ozadja, s startno številko 45, zavihtel na 20. mesto. Kline je za Jansrudom zaostal 1,88 stotink sekunde za prve superveleslalomske točke v tej sezoni. Klemen Kosi je bil prepočasen za trideseterico. Tekmo je končal na 32. mestu (+ 2,63), Rok Perko pa je odstopil in sezono končal brez ene točke na svojem računu.

Tako kot v smuku tudi v superveleslalomu na finalu v Meribelu ne bo slovenskih predstavnikov v moški konkurenci. V superveleslalomu sta za edine slovenske točke poskrbela Kosi in Kline, vsak sta jih zbrala po 11.

Kjetil Jansrud, ki je bil na smuku na domačem prizorišču le sedmi, je po razočaranju na svetovnem prvenstvu v Vailu/Beaver Creeku, ko je ostal brez zlate kolajne, vendarle osrečil domače navijače.

Veliko presenečenje na tekmi številnih odstopov, tekmo ni končal svetovni prvak Avstrijec Hannes Reichelt, je pripravil njegov rojak Vincent Kriechmayr, ki je za Jansrudom zaostal le 24 stotink sekunde za prve stopničke v svetovnem pokalu. Tretje mesto je pripadlo svetovnemu podprvaku Kanadčanu Dustinu Cooku (+0,33). Tako drugo kot tretje uvrščeni sta se na zmagovalni oder zavihtela iz ospredja, s številkama pet in osem.

Prvi mali globus podeljen

Jansrud je z novimi stotimi točkami postal zmagovalec letošnje superveleslalomske razvrstitve. Drugouvrščeni Italijan Dominik Paris, danes četrti, zaostaja že 123 točk. Norvežan je z zmago pred veleslalomom in slalomom za 54. pokal Vitranc nekoliko zmanjšal zaostanek v skupnem seštevku za Marcelom Hirscherjem, ki pa pričakuje, da bo prav v Kranjski Gori naredil odločilno razliko. Avstrijec ima na zalogi 52 točk. Na sporedu je še šest preizkušenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.