Janus: "Nova priložnost za stopničke"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih pod vodstvom trenerja Gorana Janusa je danes opravila trening v Planici, v četrtek pa se odpravlja na Češko, kjer bosta konec tedna v Harrachovu dve tekmi svetovnega pokala v poletih.
Oglej si celoten članek

"Že konec tedna bomo imeli novo priložnost za stopničke," je poudaril Goran Janus, ki bo ekipo nekoliko spremenil. Na Češko bodo namreč poleg junaka zadnjih 14 dni svetovnega pokala, Roberta Kranjca, Jurija Tepeša in Petra Prevca odpotovali še Matjaž Pungertar, v slovensko vrsto se po dveh naslovih mladinskega svetovnega prvaka spet vrača Jaka Hvala, A-reprezentanci pa se bo pridružil še Miran Zupančič, ki si je prvenec na tekmah svetovnega pokala prislužil po dobrih januarskih nastopih v celinskem pokalu.

Foto: Saša Despot jaka hvala szs "Ekipa bo ostala enaka tudi za nemško turnejo, ki sledi. Po Harrachovu ekipe ne bom menjal," je pojasnil Janus. Najprej pa bosta na sporedu novi tekmi v smučarskih poletih, kjer ima Slovenija z odličnimi letalci spet visoke cilje, čeprav izkušenejše tekmovalce nekoliko skrbi vreme, saj so imeli prireditelji v preteklosti velikokrat težave z vetrom. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa obe tekmi.

Harrachovu sledi nemška ekipna turneja, ki se bo začela 9. februarja z ekipno tekmo v Willingenu. Tej na istem prizorišču sledi še posamična, v točkovanje ekipne turneje pa nato štejeta še preizkušnja v Klingenthalu 13. februarja in dve tekmi v poletih v Oberstdorfu (16. in 17. februarja). Slovenska ekipa ima po besedah Janusa visoke cilje vezane tudi na ekipno turnejo: "Lani smo nemško ekipno turnejo končali na tretjem mestu in glede na to, kako fantje skačejo in v kakšni formi so ta čas, bomo šli letos na zmago," je sklenil glavni trener slovenske vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.