Janža v družbo vzornika Birse

Foto: Gregor Čiček/mura05.si
Foto: Gregor Čiček/mura05.si
Nogometno javnost je osupnila novica, da je Matjaž Kek na treninge slovenske nogometne reprezentance poklical komaj 18-letnega levega bočnega branilca in vezista Mure. Njegove občutke je takoj preveril zurnal24.si.
Oglej si celoten članek

"To je neverjetno! Zelo sem bil presenečen, ko so mi iz kluba sporočili to novico. Potrudil se bom po najboljših močeh. Čim bolje bom poskušal predstavljati najprej sebe, nato pa še Muro in upam, da bo selektor zadovoljen," je sprva za zurnal24.si dejal Erik Janža, ki bo selektorju Matjažu Keku na voljo le na treningih in ne bo konkuriral za tekmo s Srbijo.

Veselje pomeni že samo sodelovanje na treningu …
Za 18-letnika je to nekaj neverjetnega – da bom osebno spoznal vse te nogometaše.

Kdo je (bil) vaš vzornik v članski reprezentanci?
Od obrambnih nogometašev Bojan Jokić in Mišo Brečko, sicer pa mi je najbolj všeč Valter Birsa.

Ste redni povabljenec na akcije mlajših reprezentančnih selekcij. Kdo od selektorjev vas je tam najbolj navdušil?
Moj selektor je vseskozi, od reprezentance U-15 do zdaj (U-19, op. a.), Borut Jarc. Zame je izjemen in kot sem nekoč že dejal – eden boljših slovenskih trenerjev.

Vseskozi igrate za Muro, v 13 kolih ste na 11 tekmah le enkrat izpustili nastop v najboljši enajsterici. Kateri položaj vam je najljubši?
Levi bočni položaj mi najbolj ugaja, znajdem pa se tudi bolj naprej, na položaju bočnega vezista.

Od katerega trenerja v klubu ste se največ naučili?
Bilo jih je kar nekaj. Recimo takrat, ko sem prvič prišel k članom, v sezoni 2009/10, sta bila trenerja Primož Gliha in Feri Cifer. Najbolje pa sem se ujel v letošnji sezoni, ko sta trenerja Robert Pevnik in Ante Šimundža.

Kaj je razlog za izvrstno serijo rezultatov Mure, ki je brez poraza že od 21. avgusta?
Z novim trenerjem je ekipa bolj kompaktna. Tudi pri Pevniku smo trenirali dobro, ampak nam je vedno kaj malega zmanjkalo, kar zdaj imamo. Svoje sta dodala še Rajko Rep in Timotej Dodlek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.