Japonci kot prvi že na mundialu v Braziliji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Azijski prvaki Japonci so se v torek kot prvi uvrstili na nogometno svetovno prvenstvo, ki ga bo naslednje leto gostila Brazilija. Domačini imajo nastop seveda že zagotovljen.
Oglej si celoten članek

Zvezdnik Keisuke Honda je z uspešno izvedeno enajstmetrovko v sodnikovem podaljšku prinesel zlata vreden remi proti Avstraliji, ki je Japoncem v Saitami prinesel predčasno uvrstitev na svetovno prvenstvo (1:1).

Varovanci italijanskega trenerja Alberta Zaccheronija so si tekmo pred koncem zagotovili eno od prvih dveh mest v skupini B, kar je v azijskih kvalifikacijah dovolj za neposredno uvrstitev na mundial v Braziliji.

Poleg gostiteljev, ti imajo nastop na vsakem prvenstvu zagotovljen, so Japonci zapolnili drugo od 31 prostih mest za prihajajoči mundial. Ta se v Brazilijo vrača prvič po letu 1950, v Južno Ameriko pa prvič po letu 1978, ko ga je gostila Argentina.

Rdeče sonce še petič zapored na SP

"Modri samuraji" so prevladovali večji del tekme, a so prek Tommyja Oara v 81. minuti povedli Avstralci. Oarov predložek je preletel vratarja Eidžija Kavašimo, ki je slabo izbijal, nato pa je Matt McKay v sodnikovem podaljšku po mnenju delivca pravice nepravilno ustavil žogo z roko in zakrivil najstrožjo kazen, ki jo je "blondinec" CSKA Moskve brezhibno izvedel s strelom po sredini.

Japonci so tako ohranili sedem točk prednosti pred Avstralci, ki so zaradi boljše razlike v golih in s tekmo manj sicer prehiteli Jordan. Nogometaši iz dežele vzhajajočega sonca so si nastop na mundialu zagotovili še petič zapored.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.