Japonci s torpedoma uničili Dance

Foto: Žurnal24 Japonski ljubitelji nogometa veliko stavijo na tehnične sposobnosti Keisukeja Ho Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nogometaši iz dežele vzhajajočega sonca so v zadnjem kolu z 3:1 ugnali neposredne tekmece Dance in se zasluženo uvrstili v osmino finala. Japonci so dvakrat mojstrsko zabili iz prostega strela.
Oglej si celoten članek

"Nekaj gnilega je v deželi Danski" je zapisal William Shakespeare in v četrtek zvečer so se njegove besede pokazale za nadvse resnične. Favoriti pred tekmo nikakor niso našli recepta, kako se zoperstaviti razpoloženim Japoncem, slednji pa so si tako zasluženo zagotovili napredovanje v osmino finala, medtem ko Danci potujejo domov.

Japonci so od prve minute zagospodarili na igrišču, povsod jih je bilo polno, medtem ko so v napadu sive lase povzročali danskim branilcem pa prav tako niso imeli večjih težav s hitrim vračanjem pred svoj kazenski prostor. Brezhibno izvajanje prostih strelov jim je prineslo visoko vodstvo v prvih 30 minutah srečanja, nato pa so do konca branili svojo trdnjavo.

Prvi je v 17. minuti zadel Keisuke Honda, ki je meril natančno proti levi vratnici in premagal vratarja Thomasa Sorensena. Slednji je sprva napačno ocenil Japončev poskus, skočil najprej v desno, šele nato pa v levo in bil prepozen. Žoga je le za nekaj centimetrov zletela mimo konic njegovih prstov. Danci so zapretili v 22. minuti, ko je utekel kapetan Jon Dahl Tomasson, a je Eidži Kavašima dobro predvidel Dančevo namero. Na drugi strani pa so do svojega trenutka spet prišli Japonci, ki so znova zadeli s prostega strela. V 30. minuti je Sorensena premagal Jasuhito Endo.

Modri Samuraji so tudi v drugem delu vztrajali pri svojem ritmu igre, vseskozi narekovali oster tempo in s hitrim tekom prihajali do novih in novih poskusov. Danci nikakor niso našli odgovora, kako japonski nalet ustaviti, "besno" pa so želeli zadetek. Do tega so le prišli, potem ko je Makoto Hasebe v 80. minuti storil prekršek v kazenskem prostoru in je sodnik Jerome Damon pokazal na belo točko. A vendar kapetan Tomasson ni meril dovolj natančno, Kavašima je strel ubranil, kljub temu pa je Tomasson le popravil napako in odbito žogo poslal v gol za znižanje na 1:2.

Vendar pa optimizem Dancev v želji po priključku ni dolgo trajal. Menjava v japonski vrsti je hitro obrodila sadove, Shinji Okazaki je spet pobegnil razredčeni danski obrambi ter po sijajnem preigravanju in nesebični podaji Honde postavil končni izid tekme, Japoncem pa zagotovil novo napredovanje v osmino finala po letu 2002.

Na drugi tekmi v skupini E so Nizozemci s tretjo zmago proti Kamerunu z 2:1 potrdili prvo mesto v skupini.

SP, skupina E, tretje kolo:


Japonska : Danska 3:1 (2:0)
Honda (17), Endo (30), Okazaki (88); Tomasson (81)

Nizozemska : Kamerun 2:1 (1:0)
van Persie (36), Huntelaar (83); Eto'o (65/11-m)

Lestvica: 1. Nizozemska 9 točk, 2. Japonska 6, 3. Danska 3, 4. Kamerun 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.