Japonska paraolimpijka na koledarju

Foto: Reuters maya nakanishi Maja Nakaniši Foto: Reuters maya nakanishi Maja Nakaniši Foto: Reuters maya nakanishi Maja Nakaniši Foto: Reuters maya nakanishi Maja Nakaniši
Da bi zaslužila za priprave na paraolimpijske igre, se je Japonka Maja Nakaniši, atletinja brez noge, ki teče s protezo, lotila projekta, kakršnih so bolj vajena dekleta z naslovnic. Posnela je serijo estetskih fotografij za koledar.
Oglej si celoten članek

Japonska atletinja brez noge Maja Nakaniši si je morala, da bi lahko plačala priprave in pot na paraolimpijske igre v Londonu, omisliti dodaten vir financiranja. Fotografirala se je (napol) gola in v nakladi sedem tisoč izvodov izdala koledar, ki na Japonskem stane 15 dolarjev, kar znese okrog 12 evrov.

Maja je desno nogo pod desnim kolenom izgubila v nesreči, nato pa postala sprinterka s protezo. Gre za azijsko rekorderko v kategoriji amputirank pod kolenom na 200 metrov in v skoku v daljino. Leta 2008 je bila na paraolimpijskih igrah v Pekingu prva Japonka v finalu teka na 100 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.