Japonski trener pretepal svoje varovanke

Foto: EPA
Foto: EPA
Japonske judoistke, med njimi je tudi nekaj takih, ki so lani nastopile na olimpijskih igrah v Londonu, so pri Japonskem olimpijskem komiteju podale pritožbo nad selektorjem izbrane vrste.
Oglej si celoten članek

Trener japonskih judoistk Ryuji Sonoda naj bi svoje varovanke med treningom pretepal, nekatere pa so morale nastopati kljub poškodbam.

Primer je prijavilo 15 posameznic in navedlo, da je šlo pri maltretiranju za udarce z roko v obraz in pretepanje po telesu z bambusovimi palicami, podobnimi kot jih pozna borilna veščina kendo. Japonski olimpijski komite je že sprožil preiskavo, pri kateri bo v izdatno pomoč japonska judoistična zveza.

Sonoda ni zanikal dejanj in je dejal: "Do zdaj sem uporabljal metode, za katere sem menil, da so primerne, a bom zdaj razmislil o dejanjih, ki jih je treba spremeniti," je dejal Sonoda.

Japonska izbrana vrsta se je iz Londona vrnila s po eno zlato, srebrno in bronasto kolajno, kar je precej pod dosežkom iz Pekinga leta 2008. Zakon na Japonskem iz leta 1947 prepoveduje telesno kaznovanje, vendar pa peščica tistih, ki ga izvaja, za zdaj ni deležna sankcij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.