Javnost želi Katanca

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kot najresnejši kandidati za novega selektorja se omenjajo Srečko Katanec, Tomaž Kavčič, Darko Milanič in zamejski Slovenec Edoardo Reja.
Oglej si celoten članek

Menim, da so na NZS pravilno ocenili trenutno stanje. To je zelo težko in poiskali so optimalno rešitev z namenom, da se stvari znova začnejo obračati v pravo smer,” pravi nekdanji slovenski selektor Bojan Prašnikar in dodaja: “To je zelo zahtevna funkcija. Obstajajo določena merila, ne samo pri nas, ampak tudi širše, kdo lahko prevzame vlogo selektorja. Verjamem, da bo rešitev, kakršna že bo, prinesla tudi boljše rezultate. Ti bodo najpomembnejši.”

Prašnikar je že trikrat vodil izbrano vrsto Slovenije. Na svoje delo je ponosen, saj je funkcijo prevzemal v težkih razmerah, tudi po nesoglasjih, ki so se v reprezentanci pojavila na SP 2002 v Južni Koreji in na Japonskem. “Ne glede na tista dvoboja s Hrvaško smo vse postavili na noge. O selektorskem delu ne razmišljam več, trenutno imam neke druge kombinacije, ki so za zdaj skrivnost.

Ljudje se spominjajo

Povsem razumljivo je, da si slovenska javnost na selektorskem stolčku znova želi videti Srečka Katanca, ki je pred enajstimi leti res spisal lepo zgodbo in dosegel vrhunski rezultat. Ljudje se tega spominjajo in normalno je, da je na vrhu seznama želja,” o trenutnem iskanju novega selektorja meni Prašnikar, ki se ne želi spuščati v ocene preostalih kandidatov.

Srečko Katanec je sicer že potrdil, da se je sestal s predsednikom Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksandrom Čeferinom, a da je od tu do sodelovanja še dolga pot. Darko Milanič ima veljavno pogodbo z Mariborom, ki se mu bo ob trenutnih uspehih le stežka odrekel.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:00 11. December 2012.

    Odločitev zveze je v tem trenutku pravilna. Slaviša je pač dobil priložnost, ki je bila pametna vendar je ni znal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.