Javorjevi listi še naprej neporaženi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na svetovnem hokejskem prvenstvu v Rusiji ostajata edini neporaženi reprezentanci Finska in Kanada.
Oglej si celoten članek

Kanada je v skupini B v St. Peterburgu danes s 4:0 premagala Francijo in tako zaradi boljše razlike v golih vodi pred Finsko, končni zmagovalec skupine bo tako znan po jutrišnjem sedmem, zadnjem krogu rednega dela. V boju za obstanek Madžari drevi niso uspeli premagati Nemcev, ti so slavili s 4:2. Najbližje izpadu je sicer Belorusija, ki je v šestih krogih doslej zbrala le eno zmago.

V četrtfinalu sta za zdaj iz te skupine zagotovo Kanada in Finska, pa tudi Nemčija, ki bo v drugem delu zaigrala prvič po letu 2011, Francija pa je po današnjem porazu proti Kanadi ostala brez teoretičnih možnosti napredovanja.

V skupini A so Danci z zmago nad Kazahstanom s 4:1 zadržali možnosti za uvrstitev v četrtfinale, kamor so že uvrščene reprezentance Češke, Švedske in Rusije, Kazahstan je kot edini že izpadel. V tej skupini je Rusija s 3:0 ugnala Norveško, zabeležila peto zmago in ostaja pri vrhu lestvice skupine A.

Poleg Danske se bodo za preboj v četrtfinale borili še Švicarji, nekaj teoretičnih možnosti pa ima še Latvija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.