Je posnel usodni padec?

Foto: EPA michael schumacher Foto: EPA Corinna Schumacher Foto: EPA Ralf in Rolf Schumacher Foto: Reuters Podporniki Michaela Schumacherja pred bolnišnico v Grenoblu. Foto: Reuters Podporniki Michaela Schumacherja pred bolnišnico v Grenoblu. Foto: Reuters Podporniki Michaela Schumacherja pred bolnišnico v Grenoblu. Foto: Reuters Podporniki Michaela Schumacherja pred bolnišnico v Grenoblu. Foto: Reuters Podporniki Michaela Schumacherja pred bolnišnico v Grenoblu.
Preiskava tragične nesreče Michaela Schumacherja še poteka. Pojavljajo se ugibanja, ali je v času nesreče imel na čeladi kamero. Na rojstni dan so se mu prišli poklonit navijači.
Oglej si celoten članek

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher danes praznuje svoj 45. rojstni dan. Za Nemca, ki je po padcu med smučanjem že šesti dan v umetni komi, ta dan mineva v novem boju s poškodbami, so se pa nanj spomnili njegovi podporniki. Ti mu s transparenti kar pred bolnišnico v Grenoblu, v kateri se Schumacher zdravi, izrekajo podporo in še naprej stojijo ob strani v upanju na dobre novice zdravniškega osebja. 

Člani Ferrarijevih klubov iz Francije in Italije so se mu popoldne poklonili z minuto molka. Moštvo iz Maranella je v izjavi zapisalo, da mu pošiljajo prav posebna voščila na rojstni dan, ko bije najpomembnejšo bitko v življenju.

Člane Ferrarijevih navijaških klubov so v Grenoble pripeljali z okoli dvajsetimi avtobusi. Organizatorji so navijače prosili, naj se oblečejo v tradicionalno rdečo barvo in s seboj prinesejo moštvene zastave, kot znak povezanosti z Michaelom Schumacherjem.

"Prevzeti smo"

Schumacherjeva družina se je na njegovi spletni strani odzvala na današnje dogajanje pred bolnišnico. Kot so zapisali, so ganjeni do solz. "Globoko smo hvaležni za to in tudi za vse tople in iskrene želje, da bi Michael kmalu okreval, ki ste jih poslali z vsega sveta."

Preberite še:


Za nesrečo krive smuči?

Medtem ko Schumacherjevo zdravstveno stanje ostaja nespremenjeno, se preiskava tragične nesreče nadaljuje. Kot poroča nemški Bild, naj bi dodaten dejavnik pri nesreči igrale tudi smučarske vezi na Schumacherjevih smučarskih čevljih. Te naj bi bile napačno nastavljene in naj bi mu zato povzročale težave. Policija je smuči, ki si jih je Schumacher sposodil v izposojevalnici smuči, že zasegla.

Spomnimo, Schumacher je na neurejeni del proge zapeljal, da bi pomagal prijateljevi hčerki, ki je padla. Ena od prič je povedala, da je Schumacher zadel skalo, ki je bila skrita pod snegom, zaradi česar ga je dvignilo v zrak, na kar je zadel še eno skalo, ki ga je katapultirala z glavo naprej v drugo skalo. Udarec je bil tako silovit, da je čelado razpolovilo.

Je imel na čeladi kamero?

Prav čelada bi lahko podala odgovore na vprašanja povezana z nesrečo. Francoska spletna stran Dauphine Libere poroča, da naj bi imel Schumacher v času nesreče na svoji čeladi kamero, ki naj bi snemala njegovo smučanje. Kot dodajajo, naj ne bi bilo jasno, ali je bila kamera v času nesreče vklopljena.

Preiskovalci dogodka jim informacije niso želeli potrditi. "O ugotovitvah preiskave bomo najprej obvestili družino in ne medije," je poudaril tožilec Patrick Quincy. Spletna stran se sklicuje na različne vire, ki naj bi jim zaupali, da preiskovalci nadaljujejo z zbiranjem dokazov, ni pa znano, kdaj, če sploh, jih bodo predstavili javnosti.

Policisti zaslišali 14-letnega Micka

Tako kot celotna družina sta ob Michaelu tudi njegov 14-letni sin Mick in njegova dve leti starejša hči Gina-Maria. Šesti dan po nesreči dirkaškega šampiona so francoski policisti v Univerzitetni bolnišnici v Grenoblu zaslišali Micka, ki je bil v času usodnega padca z očetom na smučišču.

Policisti seveda upajo, da bo najstnik lahko razjasnil okoliščine nesreče, saj je zelo verjetno, da je dobro videl, kako se je poškodoval njegov oče. Francoski časnik Dauphiné Libéré je poročal tudi o tem, da so zaslišali tudi enega od Mickovih prijateljev, ki je prav tako smučal s Schumacherjevima.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:18 3. Januar 2014.

    No evo, zdej bo kriv še serviser v izposojevalnici smuči, ker jih je pravilno namazu. Fuj vse te filozofije nakladalske. …

  • 21:07 3. Januar 2014.

    Ja itak, da bo vse drugo krivo, samo sam ne.... On je itak bog in se mu ne bi moglo …

  • 18:26 3. Januar 2014.

    dej ne nabijite krneki kakšna kamera pa padec v skalo haloo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.