Je to največji preobrat v zgodovini rokometa?

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
V minuti in pol nadoknadili zaostanek.
Oglej si celoten članek

V poljski rokometni ligi so bili gledalci na tekmi med ekipama Kwidzyn in Tarnow priča enemu največjih preobratov v zgodovini rokometne igre. Gostje so namreč 100 sekund pred zadnjim piskom sirene povedli za štiri zadetke.

A nato se je zgodil manjši športni čudež. Gostitelji so za gol potrbovali 10 sekund, na začetku zadnje minute pa so z dobro obrambno akcijo prišli do protinapada in gola za -2. Tarnow je imel vse skupaj še krepko v svojih rokah, vendar so neuspešno zaključili napad, rokometaši Kwidzyna pa so iz nove 'kontre' zadeli za 27:28. Na semaforju je ostalo še 22 sekund.

Gostje so tako potrebovali le ohraniti posest nad žogo, a jim to ni uspelo. Domači so presekali podajo, po prekršku pa so dobili na voljo sedemmetrovko, ki so jo po izteku časa tudi izkoristili.

Ker se v poljskem prvenstvu tekme ne morejo končati z neodločenim izidom, so po podaljšani igri domači slavili s 33:31.

V poljskem prvenstvu sta 11 zmag na prav toliko tekmah sicer zabeležila kluba Vive Kielce in Wisla Plock (33 točk), Kwidzyn je sedmi (17), Tarnow pa 10. (12) v 14-članski ligi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • izy
    08:27 2. December 2021.

    Stavnice delajo tak drek

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.