Jelena domov, Kata v osmini finala

Foto: Žurnal24 Nemočna in obupana je bila to soboto v New Yorku Jelena Janković. (Foto: Reuters Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Najboljši teniški igralci in igralke v New Yorku z izjemo Jelene Janković v noči na nedeljo niso imeli pretiranih težav z nasprotniki. V ženskih dvojicah uspešna tudi Katarina Srebotnik, ki bo igrala v osmini finala.
Oglej si celoten članek

Katarina Srebotnik je v drugem kolu ženskih dvojic skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, dekleti sta četrti nosilki, gladko s 6:2 in 6:3 premagala ameriški par Carly Gullickson - Chelsey Gullickson. V nadaljevanju čaka slovensko-češko dvojico še en ameriški par, loparja bosta prekrižali z domačinkama Bethanie Mattek-Sands in Meghann Shaughnessy. V konkurenci mešanih dvojic, kjer je Srebotnikova s Srbom Nenadom Zimonjićem tretja nosilka, Velenjčanka ni bila tako uspešna. V drugem kolu sta ju s 7:5 in 7:5 premagala Argentinka Gisela Dulko in Urugvajec Pablo Cuevas.

Za prvo presenečenje dneva je poskrbela Estonka Kaia Kanepi, ki je s 6:2 in 7:6 izločila Srbkinjo Jeleno Janković. Pravzaprav ne gre za tako veliko presenečenje, saj po poškodbi s Slovenia Opna Jankovićeva ne najde prave forme oziroma ni 100-odstotno pripravljena. Četrtopostavljena Srbkinja ni imela nadzora nad svojih servisom, potem ko tokrat igre kroji močan veter (žogico odnaša z igrišča). "Razmere so bile res zelo slabe. Imela sem teževa z udarjanjem žogice, ki je letela vse povprek," se je na veter izgovarjala Jelena. "Ni šlo za veter, vse je bilo v glavi. V takšnih razmerah moraš biti psihično dobro pripravljena," pa je dejala Kanepijeva. Za Estonko je to sploh prva uvrstitev med 16 najboljših na grand slamu v New Yorku (na OP Francije in v Wimbledonu je že bila v četrtfinalu).

Nikakršnih težav pa v tretjem kolu ni imela Rusinja Marija Šarapova, ki se je s 6:0 in 6:0 poigrala z 18-letno Američanko Beatrice Capro. En niz pa je oddala prva nosilka Danka Caroline Wozniacki (6:1, 6:0). Tajka Chan Yung Jan ji ni bila dorasla tekmica. Dvoboj se je končal po 73 minutah. Caroline in Marija si bosta v naslednjem kolu stali nasproti. "Igra svoj najboljši tenis v življenju. Lani je bila tudi že v finalu in to igrišče tako zelo dobro pozna. Težko bo, a se dvoboja že veselim," o svoji naslednji nasprotnici razmišlja Šarapova.

.Roger Federer je s 6:4, 6:3 in 6:3 odpravil Francoza Paula-Henrija Mathieuja. Švicar je pri 5:3 v tretjem nizu že zaostajal z 0:40, toda rešil tri "break žogice" in nato v podaljšani igri opravil delo. Drugi nosilec je imel več težav z vetrom v Flushing Meadowsu kot z dvobojem samim, saj je Mathieuja z lahkoto preskočil. Nepostavljeni Francoz je imel edino in največjo priložnost v osmi igri, ko je imel na voljo "break žogico", a jo je Federer rešil in osvojil naslednje tri igre za zmago v prvem nizu. Četrto kolo Švicarju prinaša obračun s 13. nosilcem Jürgenom Melzerjem ali Juanom Carlosom Ferrerom (22.).

Vse dvoboje lahko v živo spremljate tukaj. Federer je že zmagal in je tudi med najlepše oblečenimi na OP ZDA.

Z vetrom in tekmecem v prvem zanimivejšem moškem dvoboju dneva ni imel težav visoki Šved Robin Söderling, ki je s 6:2, 6:3 in 6:3 domov poslal Nizozemca Thiema de Bakkerja. Petopostavljeni, ki je zadnja dva grand slama v Parizu izgubil v finalu, ta teden igra zelo konstantno in se je med 16 uvrstil po vsega uri in 42 minutah igre. V naslednjem kolu ne bi smel imeti težjega dela s Špancem Albertom Montanesom. Srb Janko Tipsarević, ki je v tistem vročem dnevu v drugem kolu izločil domačina Andyja Roddicka, se zdaj vendarle poslavlja. S 7:6, 6:7, 6:2 in 6:4 ga je premagal 17. nosilec Francoz Gael Monfils.

OP ZDA, ženske dvojice, 2. kolo:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/4) : Carly Gullickson/Chelsey Gullickson (ZDA) 6:2, 6:3

Mešane dvojice, 2. kolo:

Gisela Dulko/Pablo Cuevas (Arg/Uru) : Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić (Slo/Srb) 7:5, 7:5

OP ZDA, moški, 3. kolo:

Robin Söderling (Šve/5) : Thiemo de Bakker (Niz) 6:2, 6:3, 6:3;
Albert Montanes (Špa/21) : Kei Nišikori (Jap) 6:2, 2:1, predaja;
Gael Monfils (Fra/17) : Janko Tipsarević (Srb) 7:6 (4), 6:7 (4), 6:2, 6:4;
Richard Gasquet (Fra) : Kevin Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (3), 7:5;
Roger Federer (Švi/2)
: Paul-Henri Mathieu (Fra) 6:4, 6:3, 6:3
Mardy Fish (ZDA/19)
: Arnaud Clement (Fra) 4:6, 6:3, 6:4, 1:6, 6:3;
Jürgen Melzer (Avs/13) : Juan Carlos Ferrero (Špa/22) 7:5, 6:3, 6:1;
Novak Đoković (Srb/3) : James Blake (ZDA) 6:1, 7:6 (4), 6:3.

OP ZDA, ženske, 3. kolo:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Chan Yung-Jan (Tpe) 6:1, 6:0;
Kaia Kanepi (Est/31) : Jelena Janković (Srb/4) 6:2, 7:6 (1);
Marija Šarapova (Rus/14) : Beatrice Capra (ZDA) 6:0, 6:0;
Andrea Petkovic (Nem) : Peng Shuai (Kit) predaja.
Kaia Kanepi (Est)
: Jelena Janković (Srb/4) 6:2, 7:6 (1);
Dominika Čibulkova (Slk) : Lourdes Dominguez Lino (Špa) 6:0, 6:1;
Yanina Wickmayer (Bel/15)
: Patty Schnyder (Švi) 7:6 (5), 3:6, 7:6 (6);
Vera Zvonareva (Rus/7) : Alexandra Dulgheru (Rom) 6:2, 7:6 (2);
Svetlana Kuznjecova (Rus/11) : Marija Kirilenko (Rus) 6:3, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.