Jelena Janković in George Clooney?

Foto: Žurnal24 Leto 2008 je bilo za Jeleno Janković zelo uspešno.
Najboljša teniška igralka sveta, Srbkinja Jelena Janković, tudi v novem letu cilja visoko. Ne le na teniških igriščih …
Oglej si celoten članek

Najboljša teniška igralka sveta Jelena Janković je ob koncu leta prejela cel kup priznanj in nagrad za svoje dosežke v letu 2008. Kot deveta igralka v teniški zgodovini je leto končala na vrhu lestvice WTA, Mednarodna in Srbska teniška zveza sta jo razglasili za najboljšo igralko, Srbski olimpijski komite ji je podelil naslov najboljše srbske športnice, bila pa naj bi tudi najvplivnejša Srbkinja v svetu. "Priznanja in komplimenti so spodbuda, da nadaljujem delo, dosegam vrhunske rezultate in upravičim ta priznanja oziroma pridem do novih," je Jelena svoj odnos do priznanj pojasnila v intervjuju za srbski časnik Blic.

 
 

Sem realna in z nogami trdno na tleh, zato mislim tudi na življenje po tenisu.

Jelena Janković

 
23-letna Beograjčanka, ki ima prebivališče tudi na Floridi, je poudarila, da je bilo leto 2008 najboljše v njenem življenju. "Bilo je veliko nepozabnih trenutkov tako na profesionalnem kot zasebnem področju. Ne vem, kaj je lepše. Osvajanje turnirjev enega za drugim, čas, ki sem ga preživela z ljudmi, ki so mi pri srcu, snemanje videospota za sponzorja, druženje z navijači, beograjska premiera filma o mojem življenju in seveda prvo mesto. Resnično … kakšno leto!"


Jelena Janković želi posneti film z Georgeem Clooneyjem. © EPA

 
Leto 2008 je bilo za Jankovićevo zelo uspešno, a to je ni uspavalo in ji vzelo zagona za priprave na novo sezono. "Trudim se in vsak dan dajem od sebe maksimum. Treningi so zelo naporni, ampak počutim se odlično in nič mi ni pretežko, saj brez dela in truda ni dobrih rezultatov," je prepričana Jelena, ki ima kar nekaj želja, ki bi jih rada uresničila v novem letu. "Najpomembneje je, da sem zdrava. Želim osvajati turnirje za grand slam, upam, da bom zmagala že na OP Avstralije. Poleg tega upam, da bom imela dovolj časa za ukvarjanje z modo, morda bom posnela kakšno romantično komedijo," še v intervjuju razkriva Jankovićeva. Na vprašanje, s kom bi želela zaigrati v filmu, ni bila prav nič skromna: "Z Georgeem Clooneyjem, Keanujem Reevesom …" Jelena, ki je v intervjuju razkrila, da zelo uživa v hrani in se dobro znajde tudi kot kuharica, je novo leto po več letih odsotnosti preživela v Beogradu . V preteklih letih je v tem času namreč vedno potovala s turnirja na turnir: "Novoletne noči sem večinoma preživela na letalih. Na letih smo prečkali več časovnih pasov, tako da smo v razmaku nekaj ur večkrat doživeli prehod iz starega v novo leto."

V intervjuju je poudarila tudi pomembnost izobrazbe. Zaradi športnih obveznosti sicer nima veliko časa za posvečanje študiju ekonomije, vendar proste urice posveča knjigam, saj si želi diplomirati. "Mislim, da je v življenju izobrazba zelo pomembna. Ne bom večno mlada in se ukvarjala s športom. Sem realna in z nogami trdno na tleh, zato mislim tudi na življenje po tenisu. Želim se ukvarjati z igro in modo, vendar to ne pomeni, da ne želim diplomirati na drugem področju," je še dodala Jelena, ki zelo rada bere, telefonira in nakupuje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.