Jelenič v Genoo, kam Matavž?

Foto: Žurnal24 Tim Matavž bo, kot kaže, v Groningenu kmalu spakiral kovčke. (Foto: Dejan Mijovi
Italijanski mediji v Serie A selijo še dva slovenska nogometaša. To sta Tim Matavž in Jasmin Kurtič. Za Matavža se je zanimal celo Juventus, vendar si bo raje izposodil Emmanuela Adebayorja.
Oglej si celoten članek
Koprski talent Enej Jelenič je podpisal petletno pogodbo s klobom Serie A, Genoo. Ekipi Luce Tonija se bo pridružil tretjega januarja. Odškodnina ostaja skrivnost, bila pa naj bi nekaj več kot pol milijona evrov. "To je po vrednosti četrti največji prestop in slovenske lige v tujino. Takoj za Janom Oblakom, Josipom Iličićem in Arminom Bačinovićem," je za Ekipo dejal Miran Pavlin in potrdil, da Koper lahko zdaj do konca sezone normalno posluje.

Tim Matavž in Jasmin Kurtić bi lahko že kmalu okrepila slovensko kolonijo v italijanski Serie A. Napadalec Groningena in vezist Gorice sta že nekaj časa pod drobnogledom klubov z Apeninskega polotoka. Za Matavža se je po naših informacijah zanimal celo veliki Juventus iz Torina, vendar si bo, kot kaže, januarja od Manchestra Cityja raje izposodil Emmanuela Adebayorja.

Napoli ne 
popušča
Že nekaj mesecev pa je javna skrivnost, da si Matavža v svojih vrstah želi Napoli. Torinski Tuttosport poroča, da so Neapeljčani, ki nekdanjega napadalca Gorice intenzivno spremljajo od septembra, celo že dosegli dogovor z našim reprezentančnim napadalcem, zdaj pa jih čaka še usklajevanje z njegovimi nizozemskimi delodajalci. V tej sezoni Eredivisie je 21-letni Matavž zabil že sedem golov, s katerimi je svojo ekipo popeljal do trenutnega tretjega mesta na prvenstveni lestvici.

Slovenci so priljubljeni
V Tuttosportu pišejo, da so po odličnih igrah Josipa Iličića in Armina Bačinovića pri Palermu v tej sezoni Slovenci postali zelo priljubljeni. Prvi, ki bi lahko izkoristil sadove te priljubljenosti, je 21-letni vezist Gorice Kurtić.

Belokranjec je šele poleti iz Črnomlja prišel na Severno Primorsko, a je s svojimi igrami, kot kaže, očaral oglednike naših zahodnih sosedov. Zagotovo pa mu ne škodi niti to, da je njegov zastopnik Amir Ružnić, ki je izpeljal tudi prestop Iličića in Bačinovića iz Maribora v Palermo. Prav Palermo in Genoa naj bi kazala največ zanimanja za Kurtića.

Želi ga pet klubov
"Gre za telesno odlično pripravljenega igralca z dobro tehniko, ki lahko igra na različnih položajih v zvezni vrsti," je svojega klienta za italijanske medije pohvalil Ružnić in dodal: "Želijo ga vsaj pri petih italijanskih prvoligaših."

Čeprav je agent iz Izole pred kratkim za Žurnal povedal, da obstaja velika verjetnost Kurtićevega odhoda v Italijo že v januarskem prestopnem roku, pa bo, kot kaže, prestop prestavljen na poletje. "Njegov klub se bojuje za obstanek v ligi, zato se bo januarja težko kaj zgodilo. Kurtić pa mi je že dejal, da se s prestopom ne želi obremenjevati, dokler posel ni sklenjen," je dejal Ružnić. Kurtić je sicer z Gorico poleti podpisal petletno pogodbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.