Jereb v Avstriji prvič s peugeotom 207

Foto: Žurnal24 Andrej Jereb je reli v Argentini končal na 14. mestu v konkurenci prvenstva PWRC
Andrej Jereb bo sezono 2007 končal z nastopom konec tedna v avstrijskem Waldviertel, kjer bo preizkusil tudi novi dirkalnik.
Oglej si celoten članek

Nekdanji slovenski državni prvak v reliju Andrej Jereb, ki se je letos posvetil nastopom na svetovnem prvenstvu v kategoriji produkcijskih vozil (PWRC), bo sezono 2007 končal z nastopom konec tedna na reliju Waldviertel v Avstriji. Na njem bo eden od najboljših slovenskih dirkačev prvič preizkusil nov dirkalnik, peugeot 207 S2000.

Jereb in njegov sovoznik Miran Kacin sta letos z moštvom Bixxol Rally Team tekmovala na treh relijih za SP (na Švedskem, v Grčiji in na Novi Zelandiji) z mitsubishijem, ob koncu sezone pa bosta nastopila na tekmovanju severno od Dunaja, ki vsako leto predstavlja sklepno dirkaško dejanje na srednjeevropskem področju.

Jereb in Kacin bosta kot prva Slovenca nastopila z dirkalnikom vse bolj priljubljenega in razširjenega razreda Super 2000. "Z Miranom naju v zelo močni konkurenci čaka odličen makadamski reli, ki bo za naju povsem nova izkušnja. Na nekaterih preizkušnjah sva sicer že nastopila leta 2005, tokrat pa oba nastop z zanimanjem pričakujeva prav zaradi prvega nastopa s peugeotom 207 S2000," je pred odhodom dejal Jereb.

Jereb in Kacin bosta v četrtek v Avstriji opravila prvi test dirkalnika, uvodne hitrostne preizkušnje pa bodo na sporedu v petek popoldne. Na sporedu bo 17 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 182 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.