Jesé "upokojil" očeta s prvo pogodbo pri Realu

Foto: EPA
Foto: EPA
Madridski mediji navijačem Reala ponujajo novega junaka – mladega napadalca Jeséja Rodrígueza, ki je z odločilnim golom v Valencii potrdil, da je res nekaj posebnega.
Oglej si celoten članek

Po Camp Nouu še Mestalla. Jesé Rodríguez je zabil že na dveh mitskih prizoriščih španskega nogometa, a tudi gol na prvem letošnjem "El Clásicu", ki je pomenil zgolj lepotni popravek poraza proti Barceloni (1:2), 20-letnika ni prav nič približal prvi postavi.

Jesé je realovcem v Valencii prinesel najlepše predbožično darilo in s klopi zabil za pomembno zmago, po povratku v Madrid pa le nekaj ur kasneje odletel na domače Kanarske otoke, saj "ni želel zamuditi niti trenutka toplote sonca svojega otoka", ki ga v polarnem Madridu tako zelo pogreša, piše dnevnik MARCA.

Hitel proslavljat k Zidanu

"On bo 'crack' svetovnega razreda," naj bi bila fraza, ki jo je po hodnikih bele hiše moč slišati že dlje časa. Zdaj še toliko bolj, ko je po pisanju najbolj branega španskega časnika zabil odločilni gol tam, kjer se "izgubljajo prvenstva", na Mestalli, ko je s strelom na prvo vratnico presenetil vratarja in slavil v objemu z Zinedinom Zidanom

"Šolarček je definitivno eksplodiral v nedeljo v Valencii, kjer je pokazal, da ni le igralec za 15 minut. Carlu Ancelottiju zdaj predstavlja problem. Zdaj ga ne bo mogel več dolgo zadrževati na klopi. Navijači so mu začeli neumorno skandirati, poleg tega, da je šolarček kluba in tudi Španec pa zavaja predvsem s svojim nogometom. Vedno, ko je imel priložnost, je pustil svoj pečat, tistega z JR10," piše MARCA.

Vedno želel desetico

Trener Carlo Ancelotti ga je v prvo postavo uvrstil zgolj za tri tekme, dve z nižjeligašem Xàtivo v pokalu in proti Galatasarayu v Ligi prvakov, ko je moral zelenico nesrečno zapustiti že po slabe pol ure zaradi izključitve Sergia Ramosa. V 369 minutah je zabil dva gola in podelil tri podaje, njegov slalom v pokalu z ene na drugo stran igrišča naj bi močno spominjal na Ronalda.

"Njegova nogometna zrelost gre z roko v roki z osebno. Zdaj ni več podivjani fant Castille, ki mu je šlo zelo v nos, če ni nosil dresa s številko deset. Kot seje zgodilo v Tartieru, pred dvema sezonama, ko je bila na sporedu tekma, ki jo je Castilla izgubila, a po zaslugi drugih rezultatov osvojila prvo mesto v skupini. V slačilnici so izjemno slavili. Vsi razen njega. Kanarčan je, nezbran v drugem planu, le gledal, kako pojejo njegovi soigralci. Tistega dne je bil Jesé številka enajst. In zaradi tega in poraza mu ni bilo do slavja," dodaja MARCA.

Genij s posebnimi privilegiji

Alberto Toril, zdaj že odstavljeni trener Realove B-ekipe, je bil ključen pri njegovem razvoju v "La Fábrici". Vedno je govoril, da je potrebno genije jemati takšne, kakršni so.

Foto: EPA Ronaldo Jese Rodriguez Levante Real Madrid Liga BBVA Španija "In Jesé to je," je trdil Toril. Tudi zato so mu dovolili tudi takšne reči, kakršne so se dogodile takrat v slačilnici, saj so vedeli, da bo Jesé nato kmalu "spregovoril" na igrišču. Dejstvo, da v tem trenutku nosi številko 20 očitno (še) ne predstavlja večje težave, sprejel pa je tudi vlogo druge ali celo tretje violine, česar prej nikakor ni mogel sprejeti.

Kot Cristiano pristaš kriosavne

Čeprav je bil že nekajkrat več kot pripravljen za vstop v igro, ga je Ancelotti pustil na hladnem, kamor velikokrat zaide tudi sam. Gre seveda za kriosavno, kjer pri ekstremno nizkih temperaturah prestaja redne terapije v dobrobit svojemu mišičevju (predvsem v nogah), trenira pa tudi ob prostih dneh, razkriva MARCA:

"Jesé se hitro uči. Zna poslušati kapetane, spoštuje izkušenejše in se druži z mlajšimi, čeprav se njegov glasbeni okus približuje tistemu (Karima) Benzemaja, s katerim pogosto sedi na letalu, in Marcelom."

Eksplodiral po rojstvu otroka

Velik delež pri odraščanju iz fanta v moškega je imel pri 20 letih tudi njegov prvorojenec, ki ga je ob rojstvu lansko poletje prav tako poimenoval Jesé. Jesé jr. trenutno živi v Las Palmasu s svojo mamo, zato je precej skrit očem javnosti, večina katere sploh ni vedela, da je Jése že oče. Na nedavni podelitvi avtomobilov za novo sezono je Audi očetom v ekipi pripravil tudi miniature za malčke, med njimi tudi Jeséjevo dvajsetico za njegovega malčka.

"Igralec si je tetoviral ime in rojstni datum svojega otroka na desno roko. Mali ga navdihuje. Odkar se je rodil, je Jesé eksplodiral v nogometnem smislu, podpisal se je pod strelski rekord Castille v drugi ligi, kjer je z 22 goli preskočil (Emilia) Butragueña, prodrl v prvo ekipo z dobro pogodbo, zdaj pa trka na vrata prve postave," še dodajajo španski kolegi.

Izpolnil obljubo, ki jo je dal očetu

S podpisano pogodbo je 24. julija tudi izpolnil svojo obljubo očetu, ki mu jo je dal kot 14-letni deček – da mu ne bo več potrebno delati. Pascual Rodríguez, njegov oče, je takoj po podpisu pogodbe začel slaviti v lekarni, kjer je zaposlen. Izpolnil je še eno obljubo in starša, katerih imena prav tako nosi tetovirana na telesu, preselil v novo stanovanje v Las Palmasu. Ima še štiri brate, tudi nanje ni pozabil s tetovažami.

Veliko mu pomenijo tudi pogovori z dobrim prijateljem Enhamedom Enhamedom, uspešnim paraolimpijcem s Kanarskih otokov, ki Jeséju zelo uspešno svetuje o premagovanju ovir in doseganju ciljev.

"Señor" Jesé

"Vedno mi da zelo dobre nasvete, da bi lahko postal tako velik, kot je on," je po neumni izključitvi proti Sportingu v lanski sezoni na Twitterju o Enhamedu zapisal Jesé. Čeprav trenutno v očeh Ancelottija še zaostaja za Ronaldom, Benzemajem, Garethom Balom in Ángelom Di Marío, pričakuje, da bo kmalu prišla njegova velika priložnost.

"Zidane je kot njegov boter. Zato je želel gol na Mestalli proslavljati z 'Zizoujem'. Medtem pa v Las Palmasu na Gran Canarii uživa na svojem otoku s svojo družino in svojim sinom. Tam ni več otrok gospoda Rodrígueza, temveč, kakor ga je krstil (José) Mourinho, gospod Jesé," so še zaključili pri MARCI.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.