Jeseničani na turnirju na Dunaju

Foto: Žurnal24 acroni
Hokejisti Acronija Jesenic bodo danes odpotovali na Dunaj, kjer jih v okviru pokala Kelly's čakata preizkušnji v sklopu priprav na novo sezono.
Oglej si celoten članek

Poleg železarjev bodo na turnirju nastopili še trije klubi, katerih sponzor je podjetje Kelly's. Gre za slovaško moštvo Slovan iz Bratislave, člana slovaške ekstralige, za nemški Ingolstadt, ki nastopa v DEL, četrto moštvo pa je gostitelj turnirja Vienna Capitals, ki je jeseniškim hokejistom in ljubiteljem hokeja dobro znano. Turnir bosta ob 16. uri odprli moštvi Slovana in Ingolstadta, ob pol osmih zvečer pa bo na sporedu poslastica prvega dne, tekma med jeseniškim Acronijem in domačimi Capitalsi, s katerimi imajo železarji še precej neporavnanih računov iz lanske sezone.

Jeseničani na turnir z ničle

Gorenjci se na pot podajajo z nekoliko slabšo popotnico prvih štirih pripravljalnih tekem, na katerih so dvakrat izgubili in dvakrat igrali neodločeno (enkrat so nato izgubili po kazenskih strelih), kar pa še ne pomeni, da v dvorano Albert Schultz potujejo z belo zastavo. "Takšne tekme so kot naročene za dobro pripravo. Na rezultat se ne smemo preveč ozirati, treba je sestaviti 60 minut konstantne igre brez nepotrebnih nihanj, predvsem pa je treba paziti na individualne napake. Igrati moramo zbrano, tekmeci so kakovostni in tokrat bomo lahko že videli, kako visoke so naše delnice," je pred potjo na Dunaj razložil Kim Collins, jeseniški trener.

Na turnir brez Brighta
Kanadčan na čelu Acronija po štirih tekmah ni najbolj zadovoljen z igro v obrambi. Želi si predvsem, da bi si celotna ekipa bolj pomagala. "Paziti moramo, da se s tekmeci ne bomo lovili po igrišču, igrati moramo racionalno, predvsem pa ne smemo pozabiti na obrambo. Vsekakor je pomemben tudi napad, kajti treba je dosegati zadetke in upam, da jih bomo dali več kot tekmeci," svoje varovance opozarja Collins, ki na Dunaju še ne bo mogel računati na zadnjo okrepitev Chrisa Brighta, ki bo v Slovenijo prišel v ponedeljek, v torek pa se bo pridružil moštvu na treningu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.