Jeseničani predstavili svojo plat zgodbe

Foto: Facebook/HDD Jesenice
Foto: Facebook/HDD Jesenice
Vodstvo hokejske ekipe Sij Acroni Jesenice je zaradi številnih informacij, ki v zadnjem času mečejo negativno luč na klub ter vznemirjajo partnerje, igralce, navijače in pokrovitelje, v sporočilu za javnost pojasnilo svojo plat zgodbe.
Oglej si celoten članek

Vodstvo jeseniškega kluba je odločno zanikalo, da je klub pred bankrotom in da ne bo aktiven v sezoni 2023/24. "Jeseniški hokej je imel skozi svojo 75-letno zgodovino krize, vzpone in padce, vendar je živel naprej, živi še danes in živel bo tudi jutri," je v sporočilu za javnost uvodoma zapisal direktor hokejske ekipe Anže Pogačar.

"V januarju smo s strani vodstva lige ICEHL prejeli informacijo, da lahko oddamo prijavo za priključitev, saj je liga iskala 14. klub za sezono 2023/24. Prijavo smo oddali in sprejeli delegacijo lige, ki si je ogledala infrastrukturo na Jesenicah ter nam sporočila, da moramo v primeru vstopa v ligo v roku dvanajstih mesecev zamenjati ogrado ob igrišču ter kupiti video sistem, primeren za tekmovanje v ligi ICEHL," je zapisal prvi operativni mož gorenjske ekipe.

"Skupen strošek bi znašal 290.000 evrov. Ob tem bi morali plačati tudi strošek pristopnine v znesku 150.000 evrov. Kljub zavedanju, da naš klub še ne dosega proračuna klubov, ki igrajo v ligi ICEHL, smo se bili z izzivom pripravljeni soočiti, zato smo prijavo oddali ter okrepili aktivnosti za pridobivanje dodatnih sredstev. Žal pri tem nismo bili tako uspešni, kot smo načrtovali," je zapisal Pogačar.

"Po pregledu dokumentacije o poslovanju kluba in načrtov za projekt priključitve k ligi ICEHL nam je vodstvo te lige posredovalo povratno informacijo, da je projekt ekonomsko prešibek in predlagalo, da prijavo umaknemo, kar smo tudi storili. V medijih je bilo mogoče zaslediti interpretacijo izjave vodstva ICEHL, da si klub, ki je želel sodelovati v ligi ICEHL, ne more privoščiti nastopanja v ligi AHL, saj nismo oddali prijave," je dodal Pogačar.

"To je neresnica. Vodstvo kluba nikoli ni izjavilo, da si klub ne more privoščiti nastopanja v ligi AHL, temveč, da ima klub pomisleke glede smiselnosti nadaljnjega sodelovanja v ligi AHL," je zapisal Pogačar in dodal, da vso pozornost in energijo v klubu usmerjajo v prihodnje tekme, ki se bodo zvrstile v končnici tekmovanja v ligi AHL.

V jeseniškem klubu so zapisali, da bodo odločitev o tekmovanju (slovensko državno prvenstvo ali katera izmed mednarodnih lig) v sezoni 2023/24 sprejeli po koncu sezone 2022/23 in še enkrat odločno zanikalo, da je klub pred bankrotom in da ne bo aktiven v sezoni 2023/24.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.