Jeseničani še ne odpirajo šampanjca

Foto: Žurnal24 olimpija_jesenice1_SAD
Hokejisti Jesenic so Olimpiji v dveh tekmah nasuli 12 zadetkov, prejeli le tri in so le še dva koraka oddaljeni od šestega naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji, skupno že 29. zvezdice.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Nova katastrofa blede Olimpije

Prva bitka železarjem

Kaj so vzroki za tako slabo igro Olimpije in strelsko navdahnjene železarje, smo po tekmi vprašali glavne igralce. Vidno utrujeni igralci Olimpije imajo za seboj kopico težkih obračunov v ligi Ebel. V zadnjih šestih dneh so odigrali kar pet tekem in se v polfinalu državnega prvenstva pošteno namučili, da so ugnali mlade Jeseničane. 

"Česa takega v življenju sploh še nisem videl. Ob tako napornem ritmu tekem, tako utrujeni težko igramo proti Jeseničanom. Vendar proti temu ne moremo nič,"
je nad razporedom končnice državnega prvenstva ogorčen trener zmajev Mike Posma , ki je priznal tudi, da so bile storjene nekatere napake: "Naredili smo nekaj slabih odločitev ob napačnem času. Jeseničani so igrali zelo fizično, nismo izkoristili priložnosti, ki po navadi jih. To bo treba v naslednji tekmi spremeniti." Je torek dovolj daleč, da bosta motivacija in pripravljenost na višji ravni kot na zadnjih dveh tekmah? "Vsak dan smo pripravljeni, ne morem obljubiti, da bomo vsakič zmagali, vendar se fantje nikoli ne predajo že pred tekmo," je prepričan trener, ki nenastopanja prvega zvezdnika moštva vratarja Alexa Westlunda , ki se je tudi tokrat ogreval na ledu in tudi normalno hodi, ni želel komentirati.


Trener Olimpije Mike Posma v svoji karieri še ni imel težjega in bolj napornega razporeda tekem. © Saša Despot

 

 
 

Naredili smo nekaj slabih odločitev ob napačnem času.

Mike Posma

 
Njegov trenerski kolega na drugi strani Doug Bradley , ki je v sedlu železarjev le dober mesec, je bil veliko boljše volje: "Olimpija je odlična ekipa. Vendar pa so tudi njeni hokejisti le ljudje. V štirih dneh so odigrali štiri tekme. Zagotovo smo mi veliko bolj spočiti pričakali finale državnega prvenstva. Do torka bo dovolj časa, da si nasprotniki napolnijo baterije in se bolje pripravijo na tretjo tekmo. Imajo svojo taktiko, ki jo bodo poskušali uresničiti." Bradley je prepričan, da razlika na prvih dveh srečanjih v Podmežakli ni realen kazalnik moči obeh moštev: "Moštvi sta zelo izenačeni. To se bo pokazalo že v Ljubljani. Mi se s tem ne slepimo. Ljubljančani imajo dobre igralce, izvrstnega trenerja in vem, da nam bo vse prej kot lahko."

 
 

Pretep ni bil naročen. V zadnji tretjini je celo Conny Strömber skočil na našega igralca.

Bojan Zajc

 
Turobno vzdušje v zmajevem gnezdu in živčnost ob nemoči sta na sobotni tekmi privedla do številčnih pretepaških vložkov, kjer pa so krajši konec spet potegnili Ljubljančani oziroma Ralph Intranuovo , ki ga je premikastil Anže Terlikar . Pomočnik trenerja Posme Bojan Zajc zagotavlja, da pretep z njihove strani ni bil naročen, tako kot je bilo to v finalu proti Salzburgu, ko je pomenil preobrat v tekmi in zmago. "Pretep ni bil naročen. V zadnji tretjini je celo Conny Strömber skočil na našega igralca."

 
 

Če menijo, da nas bodo s pretepi zastraševali, je to popoln nesmisel. Bolje bi bilo, da bi pokazali malo več hokejskega znanja in manj živčnosti.

Gregor Polončič

 
Je pa Olimpijin pretepač Boštjan Groznik ves čas na ledu iskal strelca enega od šestih jeseniških zadetkov Gregorja Polončiča , ki je po tekmi o tem dejal: "Že pred finalom mi je trener naročil, da se ne smem pretepati, saj sem bolj koristen na ledu kot pa na kazenski klopi," in dodal: "Če je rezultat tesen in se tekma lomi, podpiram, da se poskuša vplivati na igro tudi s kakšnim pretepom, pri rezultatu 5:1 ali 6:1 sprovocirati ali naročiti pretep pa je čista neumnost. Če menijo, da nas bodo s tem zastraševali, je to popoln nesmisel. Bolje bi bilo, da bi pokazali malo več hokejskega znanja in manj živčnosti," je s svojo izjavo podžgal večne tekmece, ki imajo dva dni časa, da se pripravijo na morda ključno tekmo. "Torkova tekma bo odločilna. Če zmagamo, mislim, da nam naslov ne more več uiti iz rok," je prepričan Polončič.


Jeseničani imajo pred nadaljevanjem ogromno prednost, ki pa še ni zagotovilo za končni uspeh. © SPS

 
Nesrečni vratar Olimpije Klemen Mohorič po tekmi ni bil gostobeseden, kar je razumljivo, če v dveh dneh prejmeš ducat zadetkov, a veliko odgovornost za to nosi tudi obramba. Da bo v torek ključ do zmage prav obramba, se zaveda tudi branilec ZM Olimpije Žiga Pavlin : "Jeseničanom smo dovolili, da se sprehajajo po naši tretjini. Igrali smo povsem nedisciplinirano. V polnem Tivoliju bomo pokazali drugačen obraz, glave moramo stakniti skupaj in pomagati Mohoriču."

Serija dveh tekem se zdaj seli v Ljubljano, kjer si finalisti lige Ebel pred zvestimi domačimi privrženci zagotovo ne bodo dovolili privoščiti blamaže.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.