Jeseničani so se hitreje otresli napetosti

Foto: Drago Cvetanovič
Foto: Drago Cvetanovič
"Ponosen sem na fante, ki so dali vse od sebe in dihali eden za drugega. Finalne tekme so specifične in mi smo to serijo odprli na pravi način," je bil po sinočnji zmagi v Tivoliju (1:3) zadovoljen trener hokejistov Jesenic Nik Zupančič.
Oglej si celoten članek

"V prvi tretjini smo imeli nekaj težav zaradi počasnih reakcij, saj so Ljubljančani igrali dokaj hitro, kar je glede na njihove nastope v Ligi EBEL tudi razumljivo. Kljub temu so fantje dobro kontrolirali dogajanje na ledu, delo pa nam je olajšal hiter prvi zadetek, po katerem smo se sprostili in se otresli napetosti, ki je pred začetkom finalne serije razumljiva," je uvodno tretjino dvoboja proti Olimpiji opisal jeseniški strateg Nik Zupančič. Ta je bil lahko zelo zadovoljen s taktično disciplino svojega moštva, ki je v prvi tekmi velikega finala presenetilo favorizirane domačine.

Serijo odprli na pravi način

"Menim, da smo bili v drugi tretjini še boljši, a nismo uspeli realizirati priložnosti, s katerimi bi lahko že prej odločili vprašanje zmagovalca. V zadnjem delu dvoboja smo malce popustili in se povlekli nazaj, kar sem nekako tudi pričakoval, a se je vse srečno izteklo," je dodal prvi mož strokovnega štaba Jesenic, ki na jutrišnji drugi tekmi v domači Podmežakli pričakuje polne tribune.

"Ponosen sem na fante, ki so dali vse od sebe in dihali eden za drugega. Finalne tekme so specifične in mi smo to serijo odprli na pravi način. Mene najbolj veselijo tekme pred polnimi tribuni in želel bi si jih še več. Drugo tekmo bomo igrali pred svojimi navijači in verjamem, da bo vzdušje primerno finalu."

Ljubljančani premalo pametni

Trener Olimpije Fabien Dahlem je stoično sprejel poraza svojega precej kadrovsko in kakovostno podhranjenega moštva, ki se mu je poznala odsotnost nekaterih tujcev. Ti so poskrbeli za prgišče zmag v rednem delu razširjenega avstrijskega prvenstva, medtem ko se za domačo lovoriko poteguje pomlajena zeleno-bela zasedba.

"Nisem razbijal z vrati slačilnice. Poškodovana so že od prej (smeh). To je pač končnica in vsaka ekipa se bori po najboljših močeh. Presekal nas je hiter zadetek, po katerem nam je bilo še težje. Poznalo se je, da so Jeseničani nastopili v končnici lige INL in bili v boljšem tekmovalnem ritmu. Fantom ne morem očitati borbenosti, a smo igrali premalo pametno ter se mučili z doseganjem zadetkov," je razloge za poraz opisal Dahlem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.