Jeseničani v tretji tretjini dobili štiri

Foto: Žurnal24 Tilia Olimpija Acroni Jesenice 2010/2011
V 39. kolu lige Ebel sta poraz doživeli obe slovenski moštvi. Tilia Olimpija je gladko klonila v Celovcu, Jeseničani pa s 3:4 doma z Beljakom, ki je železarjem v zadnji tretjini zabil tri gole.
Oglej si celoten članek

Po začetnem otipavanju so Jeseničani v četrti minuti prišli do prednosti igralca več po prekršku Dereka Damona. Vratar gostov Bernhard Starkbaum je obranil dva strela Klemna Pretnarja in poskus Bretta Lysaka. Zato pa je v sedmi minuti železarje v vodstvo popeljal Mitja Robar. Kapetan domačih ob odsotnosti Toma Hafnerja je zadel z močnim strelom z modre črte. Beljačani so prvič resno ogrozili domača vrata v deseti minuti, Michal Fikrt se je izkazal po strelih Michaela Raffla in Gerharda Unterluggauerja. Marc Cavosie je lepo zadel v daljši spodnji kot Starkbaumovih vrat za vodstvo z 2:0 v 12. minuti. Po napaki Erica Wernerja je Jonathan Ferland spremenil ploščku smer mimo vrat domačih.

Lestvica:

1. KAC Celovec 56
2. VSV Beljak 50
3. Vienna Capitals 49
4. R. B. Salzburg (-2) 8
5. Graz 99ers 41
6. Tilia Olimpija (-1) 39
7. B. W. Linz (-1) 39
8. Medveščak Zagreb 38
9. Acroni Jesenice 33
10. Sapa Fehervar 30

Po strelu Michaela Martina z igralcem več na začetku druge tretjine je odbiti plošček v protinapad popeljal Lysak, ki ga je nepravilno oviral Roland Kaspitz. V 23. minuti je Lysak z igralcem več zadel prečko. Po kombinaciji z Lysakom in Cavosiejem je Toni Dahlman povišal vodstvo Jesenic v 26. minuti. Nato je nase opozoril mladi Anže Kuralt, ki ga je po dveh poskusih zaustavil Starkbaum. Jeseničani so se drugič obranili z igralcem manj štiri minute pred koncem drugega dela tekme. Fikrt je zaustavil nevaren poskus Johnathana Ferlanda, kasneje pa je v 38. minuti ostal brez moči po strelu Raffla.

V 41. minuti je Damon presenetil Fikrta z nenadnim strelom iz obrata in tekma je bila spet odprta. Orli so izenačili v 47. minuti, ko je po močnem strelu Kevina Mitchella še drugič v tretji tretjini zadel Damon. Stvari so se še poslabšale, ko je moral na kazensko klop Jason Beckett. Z igralcem manj je Rok Tičar zgrešil na pol prazen gol. Greg Kužnik je v 51. minuti s palico do krvi udaril Dahlmana in si prislužil predčasno prho. Železarji si v petih minutah z igralcem več niso priigrali priložnosti za zadetek. Domači so v predzadnji minuti storili napako v nevtralni tretjini, kar je izkoristil Ferland. Damon pa je s strelom v prazno mrežo dosegel "hat-trick" in potrdil zmago Beljaka. Naslednji konec tedna bodo Acroni Jesenice gostovale v Gradcu in v Ljubljani.

Olimpija je imela po visoki zmagi proti Linzu pred tednom dni nepričakovano dolg premor. V petek je bila namreč prosta, ker je njen tekmec Red Bull Salzburg odpotoval na zaključni turnir celinskega pokala v Minsk.

Foto: Žurnal24

V prvi tretjini so bili sicer boljši domači hokejisti, ki so že v 36. sekundi zagrozili s strelom Gregorja Hagerja, a je bil vratar Jan Chabera na mestu. Potem so v šesti minuti domači imeli dva igralca več, Ljubljančani pa so vse nalete zdržali in celo zapretili preko Tomija Mustonena, vendar je bil domači vratar Andy Chiodo na mestu. V 17. minuti so ob igralcu več domači igrali z visoko palico in zadeli, a je po triminutnem ogledu posnetka sodnik vseeno priznal gol. Le nekaj minut pred tem pa sodniki niso videli igranja z visoko palico domačih igralcev, ki so razbili ustnico Ericu Pancetu, dobil je štiri šive.

V drugi tretjini so bili gostje nevarnejši in boljši nasprotnik. Toda v zaključkih akcij so bili nezbrani ali pa je Celovčane reševal Chiodo. V 34. minuti je imel lepo priložnost Žiga Pance, a je streljal mimo gola. Dve minuti pozneje je iz bližine poskušal še John Hughes, a je domači vratar tuni njegov strel ubranil. Najlepšo priložnost pa je imel dve minuti pred odmorom Žiga Pance, ki je po podaji Petra Šachla po protinapadu že matiral vratarja, a je njegov strel zletel za las mimo desne vratnice.

Podoben je bil začetek zadnjega dela, v 46. minuti je Mustonen ob igri z igralcem več zadel okvir vrat. V 52. pa je Stopar krenil sam proti vratom domačih, a streljal mimo gola. Na drugi strani pa so gostje naredili grobo napako, celotna petorka je zadrsala na menjavo, Sean Brown pa se je neovirano sprehodil do Chabere in ga premagal za 2:0. Na koncu, ko so imeli igralca več, so gostje skušali še brez vratarja, ko pa se je pri domačih izključeni Thomas Hunderpfund vrnil, je Craig potrdil zmago s strelom na prazna vrata. V torek bodo Ljubljančani odigrali zaostalo tekmo v Salzburgu.

Liga Ebel, 39. kolo:

Acroni Jesenice : VSV Beljak 3:5 (2:0, 1:1, 0:4)
Robar (7), Cavosie (1), Dahlman (26); Raffl (38, 59), Damon (41, 48, 60)

KAC Celovec : Tilia Olimpija 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Spurgeon (17), Brown (53), Craig (59)

Sapa Fehervar : Medveščak 5:2 (1:1, 2:2, 2:0)
Vienna Capitals : Graz 99ers 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Torek, 1. februar, 19:15:
Red Bull Salzburg - Black Wings Linz 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.