Jeseničanom prestrelili mrežo

Foto: Žurnal24
Acroni Jesenice so v 12. kolu lige Ebel na gostovanju pri Salzburgu klonile z visokih 8:1, Tilia Olimpija pa doma proti KAC-u z 1:2.
Oglej si celoten članek

Salzburška trdnjava za hokejiste Acroni Jesenic še vedno ostaja zakleta, kajti tudi v tokratnem poskusu so ostali praznih rok, čeprav so potihoma pričakovali uspeh. Popotnica so bile namreč odlične igre v zadnjih krogih, motiv pa proti rdečim bikom nikoli ni bil vprašljiv. Toda možnosti za prvi skalp aktualnih prvakov lige Ebel so splavale po vodi že v prvih dvajsetih minutah, ko so gostitelji dvakrat izkoristili prednost igralca več.

Na moč podobno je bilo tudi v drugi tretjini, železarji so si kot po tekočem traku podajali kljuko vrat klopi za kaznovane igralce, domači pa so to znali s pridom izkoristiti in napolniti mrežo Jaakka Suomalainena. Varovancem Heikkija Mälkiäja nikakor ni uspelo sestaviti takšne igre, s katero so navduševali na zadnjih nekaj tekmah. Očitno so svoje opravile tudi izključitve, ki so železarjem pobrale precej moči, pred zadnjimi dvajsetimi minutami pa jim je visok zaostanek pobral precej volje, kar so domači izkoristili s še tremi zadetki in na koncu povsem zasluženo slavili. V zadnjih minutah je bilo možno spremljati še nekaj boksarskih veščin, prav grdo pa je Ramzi Abid pokosil Bretta Lysaka, ki je kakšno minuto povsem nemočen ležal na ledeni ploskvi, s katere so mu pomagali zdravstveni delavci.

Zmaji klonili v Tivoliju
Ljubljanski hokejisti so po porazu na petkovem večnem derbiju vpisali nov, skupno že osmi poraz v prvenstvu. Tekmo je zaznamovalo veliko število izključitev na celovški strani, česar pa zmaji niso znali kaznovati. Na tekmi so namreč imeli kar 11-krat prednost igralca več na ledu, ob tem pa še dvakrat dva igralca več, a dosegli le gol. Vodilni Celovčani so na drugi strani pokazali zrelost, izkušnje in so tekmo odločili v razmaku minute in 32 sekund druge tretjine, ko so spet izkoristili individualne napake zmajev. Teh je bilo sicer tokrat vendarle manj kot v petek na Jesenicah.

Verjetno bi tekma imela drugačen tok, če bi domači izkoristili kakšno igro z igralcem več že v prvi tretjini, ko so kar osem minut napadali ob številčni prednosti. Pohvale si sicer zaslužijo za borbenost, saj so v drugi tretjini najprej rešili 53 sekund igre z dvema igralcema manj, "vajo" pa so ponovili na začetku zadnje tretjine, ko so bili na ledu številno močno oslabljeni kar 79 sekund. Ko je v 50. minuti Čeh Petr Šachl iz drugega poskusa iz bližine dosegel gol za domače, so oživele tudi tribune, potem pa so gostitelji imeli le dve minuti pozneje zares imenitno priložnost za izenačenje, saj so kar 81 sekund napadali z dvema igralcema več, a je bilo preveč individualnih poskusov brez izdelane akcije za strelca. V zadnjih 74 sekundah so domači poskušali tudi brez vratarja, še najbližje veselju pa je bil 51 sekund pred koncem Tomi Mustonen, ki je iz bližine streljal čez okvir vrat.

Lestvica:
1. KAC Celovec 20 točk
2. VSV Beljak 18
3. Red Bull Salzburg 16
4. Vienna Capitals 14
5. Acroni Jesenice 13
6. Medveščak Zagreb 11
7. Graz 99ers 10
8. Liwest Linz 10
9. Tilia Olimpija 9
10. SAPA Fehervar 8
Liga EBEL, 12. kolo:
Tilia Olimpija : KAC Celovec 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Šachl (50); Shuller (23), Pirmann (24)

Red Bull Salzburg : Acroni Jesenice 8:1 (2:0, 3:1, 3:0)
Duncan (2), Bois (10, 39), Trattnig (23), Regier (36), Koch (42), Abid (49), Koch (55); Tičar (23)

Liwest Linz : Graz 99ers 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Oberkofler (36), Shlacher (38); Tremblay (57)

Vienna Capitals : SAPA Fehervar 7:3 (1:2, 4:1, 2.0)
Fortier (5), Pinter (22), Gratton (29), Rebek (33), Bouchard (39), Gratton (49), Ulmer (55); Martz (16), Ladanyi (20), Vas (23)

VSV Beljak : Medveščak Zagreb 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Mitchell (10), Razingar (22, 37), Unterluggauer (39), Ryan (43), Petrik (48), Platzer (55); Kinasewich (52);

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.