Jesenice da, Olimpija ne

Foto: Žurnal24 Jeseničani tokrat niso prejeli zadetka.
Hokejisti Acronija Jesenic so v 12. kolu Lige Ebel pred domačimi gledalci s 5:0 premagali „Črna krila“ iz Linza. ZM Olimpija na gostovanju v Gradcu izgubila s 5:3.
Oglej si celoten članek
 

Liga Ebel, 12. kolo

A. Jesenice : Linz 5:0

Gradec : ZM Olimpija 5:3

Alba Volan : KAC  1:2

Salzburg : Innsbruck 4:2

Dunaj : VSV Beljak 7:3

Tisoč šeststo navijačev Acronija Jesenic je v 12. minuti prve tretjine na noge spravil Paul Healey , ki je v lanski sezoni branil barve finskega Assat Porija. Za zadetek z dobrih petih metrov mu je podal Mitja Sotlar . Petnajst minut kasneje je prednost Gorenjcev narasla, v 27. minuti je bil po ukradenem ploščku Jurija Goličiča uspešen Markus Matthiasson . Le tri minute kasneje se je med jeseniške strelce vpisal še 32- letni Derek Bekar . V 50. minuti je s svojim prvim zadetkom v zadnjem delu srečanja, skupno že četrtim jeseniškim, neizbežen poraz Avstrijcev napovedal Conny Strömberg , ki je zadel še šest minut kasneje in tako postavil končni izid 5:0. S peto zaporedno zmago so se Jeseničani na lestvici povzpeli na drugo mesto.

Ildar Rahmatulin je dal prednost Klemnu Mohoriču. © SPS

 
V Gradcu so hokejisti Olimpije s 5:3 doživeli četrti poraz. V vratih Zmajčkov je tokrat stal Klemen Mohorič , ki mu je strateg Ildar Rahmatulin dal prednost pred Alexom Westlundom . Mohorič je prvič klonil v 22. minuti, ko je proti svojemu nekdanjemu moštvu zadel Ivo Jan . Dve minuti kasneje so Avstrijci povišali vodstvo na 2:0. Uspešen je bil Tony Iob . Ljubljančani so se na gol zaostanka približali v 32. minuti, ko je zadel Kevin Mitchell . Le šest minut kasneje so hokejisti ZM Olimpije znova zaostajali za dva zadetka, saj se je med strelce s strelom iz polovice igrišča vpisal Andreas Kleinheinz . V 44. minuti so varovanci Ildarja Rahmatulina z zadetkom Kanadčana Ryana Jardina znižali zaostanek. Veselje ni trajalo dolgo. V 53. minuti je 99erse iz Gradca k zmagi popeljal Stefan Herzog . Zadnji gol za ZM Olimpijo je v 59. minuti dosegel McCarthy . Končni izid je z drugim zadetkom srečanja postavil Ivo Jan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.