Jesenice: "Navijači rušijo klub"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Upravni odbor hokejskega kluba Acroni Jesenice se je s sporočilom za javnost z naslovom Upravni odbor v zapor ostro odzval na napis z zgornjim naslovom, ki so ga navijači železarjev pokazali na drugi tekmi prvenstvenega finala. Izjavo objavljamo v celoti.
Oglej si celoten članek

Upravni odbor v zapor

S tem pompoznim stavkom, napisanim na rjuhi, so se na tribuni v Podmežakli zopet pojavili "ljubitelji" jeseniškega hokeja. Za to necivilizirano gesto so si izbrali tekmo v končnici državnega prvenstva. Očitno jim ni dovolj, da so s svojim prostaškim in nasilnim vedenjem odgnali iz Podmežaklje vrsto uglednih gostov in predstavnikov sponzorjev, ki so bili in so še vedno materialni podporniki jeseniškega hokeja. Spomnimo se, koliko denarja je uspelo "navijačem" zbrati med svojo akcijo za pomoč igralcem. Zgolj simboličen znesek v primerjavi z letnim proračunom kluba.

Z vsemi temi akcijami so jasno pokazali, da so oni tisti, ki rušijo jeseniški hokej. Očitno so bili ti "navijači" prepričani, da se bo po brutalni grožnji in odstopu predsednika, klub razletel v prafaktorje. To se ni zgodilo. Igralci so pod vodstvom neznanega trenerja pokazali, da se lahko enakovredno kosajo s polfinalistom lige EBEL. To in pa dejstvo, da klub še sploh obstaja ter deluje je mračne sile zopet spodbodlo k novim napadom. Ne zanima jih, da igralci branijo naslov državnega prvaka in da se morajo koncentrirati predvsem na tekmovanje. Širijo se tudi različne dezinformacije, med drugim tudi o vzrokih za neigranje Židana. Andrej je bolan in se želi čim prej vrniti na ledeno ploskev ter pomagati moštvu ubraniti naslov državnega prvaka.

Ob vsem tem pa nihče ne poroča o tistih pravih navijačih, ki jih je bila polna tribuna in so uživali ob predstavi domačih fantov. Kot da jih ni bilo in je bila na tribuni le četica z rjuho v roki. Prepogosto se pozablja na tiste prave navijače, ki zvesto spremljajo naše fante. Še posebej izstopajo "graparji", ki ostajajo zvesti jeseniškemu hokeju v dobrem in slabem. Tudi v sredo so bili na tribuni in podpirali naše fante. V znak hvaležnosti bomo zvestim navijačem iz primorske v Grahovem na jeseniški noči podarili brezplačne letne vstopnice.

Še vedno se pozablja, da vsi finančni problemi tega kluba izvirajo iz preteklih sezon, ko proračun kluba ni bil uravnotežen in so se podpisovale nenormalno visoke pogodbe z igralci. Del te zgodbe so tudi "navijači", ki so pomagali ustoličiti takratni upravni odbor.  Pravi čudež je, da  klub kljub takratnemu dolgu, ki je bil višji kot celoletni proračun, sploh še deluje. V tem času so fantje osvojili tri naslove državnega prvaka. To je možno samo zaradi velike zagnanosti pravih ljubiteljev hokeja in tudi članov upravnega odbora. Zato se ne moremo strinjati z "navijači", prav gotovo pa ti navijači ne sodijo v hram jeseniškega hokeja in so na tribuni v Podmežakli nezaželeni.

Upravni odbor HK Jesenice

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.