Jeter v pokoj ob ovacijah tisočih

Foto: EPA
Foto: EPA
Derek Jeter, ikona in kapetan newyorškega baseballskega moštva MLB New York Jankees, je po tednu dni proslav v nedeljo odigral še zadnjo tekmo kariere proti večnim tekmecem Boston Red Sox, jenkiji pa so tekmo dobili z 9:5.
Oglej si celoten članek

Ko je 40-letni Derek Jeter odhajal z igrišča, ga je na tisoče navijačev Bostona pospremilo z gromskimi ovacijami. "Gre za konec ere," je že pred tekmo dejal trener New Yorka Joe Girardi, nekdaj Jeterjev soigralec pri jenkijih.

Jeter je v severnoameriški baseballski ligi MLB pustil globoke sledi, petkrat je bil zmagovalec velikega finala lige MLB, tako imenovanega world series, po dolgih 20 letih pa je končal profesionalno kariero s 3465 udarci, kar je šesti najboljši dosežek v zgodovini MLB.

Osvojil obe prestižni posamični nagradi

Lani je podpisal 12 milijonov dolarjev vredno enoletno pogodbo z New Yorkom in kmalu napovedal, da bo sezona 2014 njegova zadnja.

V svoji dolgoletni karieri je poleg petih zmagoslavij v velikem finalu lige še 14-krat zaigral na tekmi zvezd v ligi MLB, leta 2000 pa je osvojil obe najbolj prestižni posamični nagradi v baseballu: izbran je bil za najbolj koristnega igralca MLB, hkrati pa je prejel prestižno nagrado Babe Ruth.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.