Jokić pokopal Domžale, slovo Rudarja

Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Široki
Slovenska kluba sta se poslovila od Evrope.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo igrali neodločeno 1:1 (0:0) proti ruski Ufi in se tako poslovili od evropskih tekmovanj. Prva tekma se je v Rusiji končala z 0:0. Za domače je zadel Lovro Bizjak v 50., za goste pa Bojan Jokić v 87. minuti.

Od evropskih zelenic so se poslovili tudi nogometaši velenjskega Rudarja. Na povratni tekmi so v Bukarešti izgubili proti FCSB oziroma Steaui z 0:4 (0:1). Romuni so že prvo tekmo dobili z 2:0.

Domžalski nogometaši, pri katerih so tokrat manjkali poškodovana Petar Franjić in Andraž Kirm ter kaznovani Amedej Vetrih, so bili dolgo časa na dobri poti, da izločijo po Transfermarktu približno štirikrat dražjo ekipo, saj so vodili vse do 87. minute. Takrat pa je udaril slovenski reprezentant Bojan Jokić, ki je z izenačujočim zadetkom poskrbel za slovo Domžal od Evrope.

Ruska ekipa je prevladovala v prvih 15 minutah in v 12. prišla do ene polpriložnosti, ko je po kotu z desne strani na drugi vrstnici do žoge prišel Ivan Paurević, a žogo poslal mimo gola. Sledilo je boljše obdobje Domžal in nase so opozorile v 21. minuti, ko je z 20 metrov streljal Tonči Mujan, a tudi on za malo zgrešil cilj.

Kljub pobudi domačih pa so gosti znova zagrozili v 32. minuti, ko je Ivan Obljakov s približno 14 metrov žogo poslal malo mimo leve vratnice, le malce zatem je bil pred golom za trenutek prepočasen kapetan Ufe Jokić. V 37. minuti je pri domačih z 20 metrov streljal Matija Širok, vratar Ufe pa je žogo odbil čez gol.

Domači nogometaši so navijače razveselili v 50. minuti, ko je Širok z desne podal pred vrata, kjer je bil Lovro Bizjak in žogo preusmeril v mrežo Ufe za vodstvo z 1:0. Tudi sicer so bili izbranci Simona Rožmana v tem delu igre gospodarji igrišča in prišli še do nekaj strelov, a prednosti niso znali nadgraditi.

V 83. minuti je imel Agim Ibraimi zaključno žogo na nogi, ko je bil sam v bližini gola, a žogo poslal mimo desne vratnice. To pa je kaznoval prav slovenski reprezentant Jokić, ki je v 87. minuti z 18 metrov z močnim strelom žogo poslal ob desno vratnico za 1:1, kar je pomenilo napredovanje Rusov.

Rudar brez možnosti

Nogometaši Velenja so končali nastope v kvalifikacijah za evropsko ligo. Potem ko so se v uvodnem krogu znesli nad amaterji iz San Marina in jim v dveh tekmah nasuli deset zadetkov, so v drugem nastopu naleteli na zahtevnega tekmeca iz Bukarešte, ki si je zagotovil napredovanje s skupnim izidom 6:0.

Izbranci Marijana Pušnika so si vrata tretjega kroga priprli že na prvi tekmi v Velenju, ki so jo izgubili z 0:2. Pred odhodom v Romunijo si niso delali utvar o presenečenju, na Nacionalnem stadionu pa so hitro spoznali, da bodo tudi letos, tako kot vselej doslej, obstali v drugem krogu.

Domačini so v prvem polčasu enkrat zadeli v polno, z enajstmetrovke v 22. minuti, ko so na začetku drugega dela povedli z 2:0, pa sta oba trenerja posegla po menjavah in preostanek tekme izkoristila za uigravanje. Sledila sta še dva zadetka, in sicer v 68. minuti ter ob koncu sodnikovega dodatka za 4:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.