Joséjevo ''ljubezensko pismo'' Unitedu

Foto: EPA
Foto: EPA
José Mourinho je na Manchester United naslovil pismo, s katerim želi rdeče vrage prepričati, da je prav on najboljša izbira za naslednika Louisa van Gaala.
Oglej si celoten članek

José Mourinho si na vse pretege prizadeva, da bi v prihajajočih mesecih sedel na trenerski stolček Manchester Uniteda.
Foto: EPA louis van gaal Nizozemski strateg Louis van Gaal je po ligaškem porazu s Southamptonom (0:1) še korak bližje predčasnemu slovesu od gledališča sanj, njegov nekdanji varovanec pa je spodrsljaj bivšega šefa izkoristil za literarno samohvalo.

Mourinho je na naslov angleškega velikana poslal šest strani dolgo pismo, nasičeno z obljubami, zagotovili in načrti za spremembe. Portugalski strateg in aktualni trener rdečih vragov sta v preteklosti sodelovala pri Barceloni (1997-2000), zdaj pa bi lahko nekdanji varovanec na Old Traffordu zamenjal svojega učitelja.

Po sobotnem porazu je v stik v izvršnim direktorjem Edom Woodwardom stopil tudi Mourinhov agent Jorge Mendes. Portugalec naj ne bi lobiral za službo rojaka, temveč je želel United le opomniti, da je Mourinho na voljo. Mendes naj bi Unitedu zagotovil, da lahko nekdanji trener Real Madrida, Interja in Chelseaja že v prvi sezoni poseže po naslovu angleškega prvaka.

Manchester United je v letošnji sezoni zabeležil šest ligaških porazov in se s 37 točkami nahaja na petem mestu lestvice. Vodilni Leicester City ima okroglih 10 točk naskoka. 

Van Gaal se je zaradi nezadovoljivih rezultatov znašel pod velikim pritiskom. Navijači zahtevajo njegov odstop, po tekmi s Southamptonom pa se je tudi sam posul s pepelom.

''Zelo sem razočaran, da ne morem zadostiti pričakovanjem navijačev. Od mene so veliko pričakovali in tega nisem izpolnil, zato sem zelo jezen,'' je priznal Van Gaal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.