Jubilej Kopitarja: 400. točka v NHL

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poročali smo že, da Los Angeles Kings slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja igrajo po sistemu zmaga – poraz. Uganite, kaj je sledilo zmagi proti Calgary Flames? Prav imate – poraz proti Edmonton Oilers, a so Kings tokrat s podajo Kopitarja osvojili vsaj točko, saj so izgubili šele po podaljšku (1:2). Hrušičan dosegel jubilejno 400. točko v ligi NHL.
Oglej si celoten članek

Taylor Hall je zabil odločilni gol ob začetku četrte minute podaljška in Edmonton Oilers prinesel prvo zmago po petih zaporednih porazih, Slovencu Anžetu Kopitarju pa pokvaril jubilej ob doseženi 400. točki v ligi NHL, ki jo je Hrušičan vknjižil po podaji za gol Justina Williamsa v zadnji tretjini. Williams je bil na koncu tekme bolj bedak kot junak, saj je zakrivil izključitev, po kateri je Edmonton zabil gol z igralcem več v podaljšku. Kralji so zdaj tri točke za vodilnim San Josejem v pacifiški diviziji.

"Imamo naporen urnik," je razloge za poraz iskal trener Kalifornijcev Darryl Sutter, čigar ekipa je zmago spet nasledila s porazom. "To je precej dobra razlaga za naš slab začetek. Dobili smo tri od štirih točk v Alberti. Meni je v redu. Vzamem točko," je bil kljub porazu skupaj z nedeljsko zmago pri Calgaryju zadovoljen Kopitarjev strateg. Serija rezultatov zmaga – poraz se je začela z zmago pri Chicago Blackhawks 28. decembra, Los Angeles pa je od takrat naprej na zadnjih desetih tekmah petkrat zmagal in izgubil po sistemu zmaga, poraz, zmaga, poraz ...

Malo presenečenje je bila visoka zmaga Montreala nad vodilno ekipo vzhoda in lige New York Rangers (4:1). Dvakrat je zadel Max Pacioretty. To je izkoristil Chicago, ki je s 4:3 ugnal San Jose in prevzel vodstvo na vzhodu, s 60 osvojenimi točkami pa se je izenačil tudi z Rangers na čelu NHL. Možnost za prvo mesto v ligi je imel tudi Vancouver, ki pa je doma z 2:4 izgubil z Anaheimom, za zmagovalce je dva gola dosegel Jason Blake, in za točko zaostaja za vodilnima ekipama.

Liga NHL, rezultati:

Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 2:1* (1:0, 0:0, 0:1, 1:0)
Green (12), Hall (64); Williams (47)
Kopitar (Kings) je podal za gol.

Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 3:6
Washington Capitals : Carolina Hurricanes 2:1
Montreal Canadiens : New York Rangers 4:1
Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 4:3
Vancouver Canucks : Anaheim Ducks 2:4
* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.