Jug na Anfieldu, Skomina na Bernabéuu

Foto: EPA
Foto: EPA
Damir Skomina bo še petič v zadnjih štirih letih sodil madridskemu kraljevemu klubu. Zaenkrat ima Real ob sojenju Primorca tri zmage in poraz. Matej Jug bo na Anfieldu delil pravico na tekmi med Liverpoolom in Ludogorcem.
Oglej si celoten članek

V torek se bo začela letošnja izvedba Lige prvakov. Real Madrid bo obrambo naslova začel na domačem stadionu Santiago Bernabéu, nasprotnik bo švicarski Basel. Glavni sodnik na srečanju v španski prestolnici bo Damir Skomina, stranska sodnika bosta Jure Praprotnik in Robert Vukan, za golom pa bosta pravico delila Slavko Vinčić in Roberto Ponis. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Manuel Vidali.

Skomina je Realu v Ligi prvakov sodil že štirikrat. Prvič v skupinskem delu sezone 2010/11, ko je na Bernabéuu Madrid zanesljivo slavil proti Ajaxu (2:0), nato pa v isti sezoni še na povratni tekmi osmine finala, ko je v španski prestolnici padel Lyon (3:0). Pred dvema letoma je Skomina, tako kot letos, sodil že uvodno tekmo skupinskega dela, takrat je v Madridu izgubil Manchester City (3:2). Edini poraz s Primorcem na zelenici so aktualni evropski prvaki doživeli v lanski sezoni, ko jih je na povratni tekmi četrtfinala v Dortmundu ugnala Borussia (2:0), toda ta neuspeh za "beli balet" ni bil usoden.

Jug bo "piskal" Bezjaku

Tudi na drugi tekmi skupine B bo pravico delila slovenska sodniška ekipa. Na Anfieldu bo gostoval Ludogorec našega Romana Bezjaka, glavni sodnik ob vrnitvi Liverpoola v elitno tekmovanje bo Matej Jug. Ob stranski črti bosta aktivna Matej Žunič in Bojan Ul, za golom pa Mitja Žganec in Dejan Balažić. Četrti sodnik bo Gregor Rojko.

Na tekmi v skupine A v Pireju, kjer se bosta pomerila domači Olympiacos in madridski Atlético slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, bo imel glavno besedo portugalski sodnik Pedro Proença.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.