Jumbo-Visma navdušila svet: tako izgleda nova oprema olimpijskega prvaka

Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča
Svetovni prvak v vožnji na čas se lahko pohvali s svojo novo zlato opremo za kronometer.
Oglej si celoten članek

Zadnja leta v kolesarski glavnini nikakor nismo mogli spregledati izjemnega Belgijca Grega van Avermaeta, ki se je zaradi pandemije koronovarisu kar pet let vozil z zlato čelado, ki simbolizira aktualnega olimpijskega prvaka.

Svetovni in državni kolesarski prvaki se sicer lahko pohvalijo s prav posebnimi dresi, a tudi zlati olimpijski komplet je v kolesarskem pelotonu nekaj prav posebnega in za razliko od majic svetovnih in državnih prvakov, si zlati olimpijski komplet (po navadi) priboriš kar za obdobje štirih let.

Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča

Navijači slovenskega šampiona Primoža Rogliča smo tako prav nestrpno pričakovali prvi Slovenčev kronometer po Olimpijskih igrah, na katerih bo imel priložnost nastopiti v prav posebni zlati olimpijski opravi.

Jumbo-Visma je namreč v preteklosti že mnogokrat navdušila z oblikovanjem prekrasnih dresov državnih prvakov, ko so našega Rogliča razen z zastavo okrasili še s slovenskim narodnim simbolom Triglavom, Novozelandca Georga Bennetta pa recimo s slovito novozelandsko praprotjo, tako da je kolesarski svet nestrpno pričakoval, kaj so si Nizozemci zamislili tokrat... In pri Jumbo-Vismi ponovno niso razočarali!

Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča

Za svojega novega olimpijskega prvaka v vožnji na čas so namreč pripravili prav posebno opremo, katero sestavljajo novi dres, čelada in kolo za kronometer. Vse seveda v zlati barvi, ki simbolizira olimpijskega prvaka.

Poleg zlato-črnega kolesa bo Primož nosil tudi prekrasno čelado z zlatim sprednjim delom ter dres, kjer bodo rokavi in ovratnik prav tako zlato obarvani.

Foto: Jumbo-Visma Zlata oprema Primoža Rogliča

Zlat olimpijski komplet bo Roglič lahko uporabljal le na kronometrih, saj je naziv olimpijskega prvaka v cestni vožnji pripadel Ekvadorcu Richardu Carapazu.

Nizozemska ekipa je tako svojo zlato olimpijsko kolekcijo uradno razkrila v petek, en dan pred začetkom Vuelte, kjer si bo že na otvoritveni etapi, 7 kilometrov dolgem kronometru v Burgosu, Primož prvič v življenju nadel svoj zlati olimpijski komplet.

Seveda pa pričakujemo, da ne bo v soboto zvečer v središču zgolj zaradi svoje nove opreme, pač pa tudi zaradi novega odličnega rezultata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.