Junak Leighton, ne Halak

Foto: Žurnal24 Michael Leighton, še pred nekaj dnevi rezervist, je zdaj junak Flyersov. (Foto:
Tako za Canadiens kot Flyers je letošnja končnica pravljica. Vanjo so prišli skozi šivankino uho in nato izločili favorite. Za koga se bo pravljica končala v finalu Vzhoda? Glede na prvo tekmo za Montreal.
Oglej si celoten članek

Krvniki Washington Capitalsov in Pittsburgh Penguinsov so v prvi finalni tekmi vzhodne konference lige NHL doživeli hud udarec. Philadelphia Flyers so jih nadigrali s 6:0. Gole je doseglo šest igralcev. Junak zmage za vodstvo v seriji 1:0 je vratar Letalcev Michael Leighton, ki je zaustavil 29 strelov Kanadčanov. Odkar je on prvi vratar, moštvo iz Philadelphie ne pozna poraza (na peti tekmi proti Boston Bruinsom se je poškodoval Brian Boucher). Veliki poraženec srečanja pa je vratar nasprotne ekipe Jaroslav Halak (junak njihovih zmag v prvih dveh kolih končnice), ki je bil ob 0:4 zamenjan.

"Sobotna zmaga proti Bostonu je bila nekaj res velikega in na to srečanje smo prišli še vsi našopirjeni po tisti zmagi. Čeprav so tekmeci v drugem delu tekme zaigrali bolje, pa sem bil pripravljen na grizenje vse do konca," je razlagal Leighton. Vratar je bil junak tudi na prvi tekmi finala zahodne konference. Chicago Blackhawks so na gostovanju pri San Jose Sharks zmagali z 2:1, njihov Antti Niemi pa je ubranil kar 44 strelov hokejistov iz Kalifornije. "Nekateri dvomijo v Niemija, mi nismo niti za trenutek," je poudaril eden od dveh strelcev Blackhawksov, Patrick Sharp.

Liga NHL, finale konferenc:

Zahod
San Jose Sharks : Chicago Blackhawks 1:2  /0:1/

Vzhod
Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 6:0  /1:0/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.