Jurčić: Agim je mojster nogometa

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mariborčani so z zmago v Celju (1:3) podaljšali niz pozitivnih rezultatov, tako da lahko optimističnopričakujejo sobotni veliki derbi v Stožicah.
Oglej si celoten članek

"Veliko je pozitivnih zadev s sobotne tekme. Najprej se moramo zahvaliti navijačem, da so v tolikšnem številu prišli v Celje. To nam je veliko pomenilo. Potem je tukaj dragoceno spoznanje o novih treh točkah, ob tem pa smo povečali serijo zmag, ki povečuje samozavest," je po zmagi v Celju povedal trener vijoličastih Kruno Jurčić.

"Med tekmo je bilo veliko dobrih zadev, a tudi nekaj, o katerih se v slačilnici moramo pogovoriti. Morda se sliši nenavadno, a sem bolj zadovoljen s prvim polčasom kot z drugim. Še posebej z obdobjem, ko smo povedli 2:0. V teh trenutkih mora biti več zanesljivosti pri podajah, takšne tekme je treba bolj mirno in zanesljivo pripeljati do konca. Predvideval sem, da v prvi tekmi po reprezentančnem premoru še ne bomo v želeni podobi. Zdaj sledi niz tekem, ki so zelo pomembne in želim, da bomo stopnjevali formo," je dodal Hrvat na klopi Maribora, ki je še posebej izpostavil pomen mojstrskega zadetka Agima Ibraimija.

Zadeli, ko niso imeli premoči

"Moramo biti iskreni, povedli smo v trenutkih, ko nismo imeli tako izrazite premoči. O golu pa lahko rečem, da gre za mojstrstvo. Agim je mojster nogometa, to ni nenavadno za njega. Ta prvi zadetek nam je prinesel takoj še drugega, saj smo izkoristili spoznanje, da je vodstvo vneslo šok v domače vrste. In tukaj je bila tekma odločena. Tudi tretji gol je bil čudovit. Pokazali smo, kako izpeljemo z nekaj podajami učinkovite hitre akcije, polprotinapade, ko nasprotnik skuša biti aktivnejši in ofenzivnejši."

Jurčić je bil zadovoljen tudi z igro nekaterih igralcev, ki so se na zelenico vrnili po poškodbah: "Pomembno je, da širimo krog igralcev za tekmovalne napore, saj nas zdaj čaka več zaporednih tekem. Šuler skoraj deset dni ni treniral s polno obremenitvijo. Njegova vloga za ekipo je zelo pomembna, zato sem ga želel vrniti v tekmovalni ritem že zdaj. Igralec, ki ima dolg premor, izgublja občutke za igro. Zato smo koristne minute namenili tudi Mejaču in gledano v celoti sem zadovoljen s prikazanim v Celju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.