Juvanova prek britanske adutinje v drugi krog

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po črnem ponedeljku je torek prinesel lepše novice za slovenske ljubitelje tenisa.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Dvajsetletna Ljubljančanka je sicer prvi niz izgubila s 4:6, v drugem pa je njena tekmica Johanna Konta iz Velike Britanije pri vodstvu Slovenke z 2:0 dvoboj predala zaradi poškodbe.

Konta, sicer 15. igralka sveta, je dvoboj bolje začela in hitro povedla z "breakom" prednosti za 2:1, a je Juvanova takoj izenačila. Britanka, sicer madžarske krvi, je v sedmi igri znova povedla in pri 5:4 servirala za zmago v prvem nizu.

Pri 15:15 je nato začutila bolečino v predelu trebuha in posledično potrebovala pomoč fizioterapevtke. Niz je trikratna polfinalistka turnirjev za grand slam dobila, po novem zdravniškem premoru pa je po izgubljenih dveh igrah v drugem morala predati dvoboj po natanko eni uri na igrišču.

Brez olepševanja Đoković iskreno: "Ne spoštujem ga. Nimam kaj dodati"

Juvanova, ki na lestvici WTA zaseda 104. mesto, bo tako prvič v karieri igrala v drugem krogu OP Avstralije, potem ko je lani ob premiernem nastopu v prvem krogu izgubila proti Ukrajinki Dajani Jastremski.

V četrtek se bo za preboj v tretji krog pomerila z Egipčanko Majar Šerif, ki je danes ugnala Francozinjo Chloe Paquet s 7:5, 7:5.

V prvem krogu so se sicer med posamezniki poslovili Aljaž Bedene ter Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

Črn dan Slovenska katastrofa v Melbournu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.